Baleària confirma el seu compromís amb el Marroc després de 20 anys oferint connexions marítimes fiables i de qualitat

  • Baleària refrenda su compromiso con Marruecos tras 20 años ofreciendo conexiones marítimas fiables y de calidad
  • Baleària refrenda su compromiso con Marruecos tras 20 años ofreciendo conexiones marítimas fiables y de calidad
  26/10/2022

El president, Adolfo Utor, i el director general, Georges Bassoul, han analitzat el context actual i els plans de futur en una trobada amb els seus grups d'interés en Tànger

La naviliera té previst tancar l'any amb quasi 700.000 passatgers i al voltant de 100.000 camions transportats en les tres rutes que opera en els ports de Tànger i Nador

 

Baleària va confirmar ahir el seu compromís amb el Marroc després de 20 anys operant unes connexions marítimes fiables i de qualitat. La naviliera va reunir més de 200 persones del sector marítim i econòmic en un acte a Tànger on el president de la companyia i el director general van analitzar el context actual i van compartir els plans de futur de la companyia al Marroc. 

La naviliera va celebrar la reobertura de les fronteres amb Espanya després de dos anys i va aprofitar la trobada per a agrair la confiança dels seus clients, les agències de viatge, i diferents institucions i entitats marroquines implicades en la seua activitat comercial. A més, va traslladar un missatge de suport i unitat per a continuar treballant conjuntament en la millora de les connexions marítimes, així com per a facilitar les relacions comercials entre tots dos països.

Baleària va anunciar que té previst tancar l'exercici amb quasi 700.000 passatgers i al voltant de 100.000 camions transportats en les tres rutes que opera amb el Marroc (Tànger-Algesires, Nador-Almería i Nador-Sète).

El president de Baleària, Adolfo Utor, va destacar els quasi vint anys d'activitat de la naviliera al Marroc posant l'accent en l'aposta de la companyia per un servei de transport marítim fiable i de qualitat. "El nostre compromís amb el Marroc ha sigut ferm al llarg d'aquestes dues dècades, i el continuarà sent en el futur. Continuarem evolucionant i aportant més valor a través de la innovació, la sostenibilitat i la renovació de flota". Utor va assenyalar que la naviliera vol comptar "amb la complicitat de les autoritats" perquè està preparada per a obrir nous camins: "Existeix una necessitat de vaixells que aporten major competitivitat i que siguen més respectuosos amb el medi ambient".

En l'acte també va intervindre el director general de la naviliera, Georges Bassoul, que va incidir en la capacitat d'adaptació dels serveis a les necessitats dels clients i va analitzar els resultats de l'última Operació Pas de l'Estret. Bassoul va assenyalar que aquest període suposa habitualment el 65% del trànsit anual de les rutes del Marroc i enguany ha experimentat un creixement del 12% de passatgers respecte a l'última edició, en 2019. Bassoul va explicar que Baleària vol reforçar l'Operació Pas de l'Estret, mantenint un servei de qualitat: "El nostre objectiu és oferir diferents rutes amb diferents duracions, amb el millor servei tant en port com a bord per als marroquins residents a l'estranger". Quant al transport de mercaderies, va destacar "la fiabilitat, exigència, proactivitat i seguretat" que ofereix Baleària, a més de la "comunicació fluida i contínua per a donar resposta a les necessitats dels clients".

En l'acte també va intervindre el director del port de Tànger Med, Hassan Abkari, que va assenyalar que "els projectes de Baleària poden contribuir al desenvolupament logístic del port". Així mateix, va destacar el compromís de la naviliera amb els passatgers i els clients de càrrega durant la pandèmia.

Baleària opera al Marroc des de 2003 amb l'obertura de la seua primera ruta internacional entre Tànger i Algesires. En 2017 va posar en marxa una segona connexió, entre Almeria i Nador, en la mar d'Alborán i en 2020 va començar a operar amb un ferri nocturn per a connectar Nador amb Sète, en el sud de França. Al llarg d'aquestes quasi dues dècades, Baleària ha transportat prop de quatre milions i mig de passatgers, una mica més d'un milió de vehicles i mig milió de camions de càrrega.

Finalment, el president de Baleària, Adolfo Utor, va recordar que la implicació de la companyia marítima amb el Marroc "va més enllà de la pura activitat econòmica", ja que "també passa per col·laborar amb iniciatives locals de caràcter social, cultural i solidari a través de la Fundació Baleària".

<<< Tornar a la portada