El BLOC demana a la Generalitat que liquide el deute en un termini de sis mesos

  08/12/2011

El BLOC presentarà en el proper plenari ordinari una moció per demanar a la Generalitat Valenciana que liquide el deute pendent amb l'Ajuntament de Benissa, que supera els 650.000 euros. Els nacionalistes posen un termini màxim de sis mesos perquè el pagament siga efectiu i, a més, reclamen que el Consell pose un límit per llei a fi d'abonar les quantitats pendents a les administracions locals.

Els diners pendents, segons les dades facilitades pel BLOC, corresponen a 379.579 euros en subvencions i altres 274.381 euros en concepte de reintegrament de préstecs. Per tant, la quantitat exacta del deute és de 653.960 euros. El portaveu nacionalista, Xavi Tro, ha indicat que l'Ajuntament s'ha vist obligat a avançar part d'esta quantitat per pagar els sous dels alumnes, professorat i direcció tècnica i administrativa de l'Escola Taller de Benissa i altres despeses cofinançades amb la Generalitat Valenciana.

Tro considera que "este deute hipoteca el correcte funcionament de les administracions locals per manca de recursos". "És evident", afegeix, "que els ciutadans no són de cap manera els que han de carregar amb l'herència de la gestió del PP a nivell autonòmic".

Subscriu-te!