Calp invertirà més d'un milió d'euros en la remodelació de la Plaça Major

Calp invertirá más de un millón de euros en la remodelación de la Plaza Mayor
  14/09/2021
Els Banys de la Reina perden la seua qualificació de BIC per caducitat

El punt neuràlgic de la ciutat del Penyal d’Ifac, la Plaça Major, tindrà un canvi radical. L'equip de govern invertirà 1,18 milions d'euros en unes obres que eliminaran la font central i renoven tot el paviment. A més, es construirà una cafeteria i uns banys públics. La reforma inclou també la instal·lació d'uns tendals en la coberta de 1.300 metres quadrats per al bon desenvolupament de tota mena d'actes, de manera que el públic estiga protegit del sol i de la pluja. En el buit que deixa la font s'alçarà un xicotet edifici que funcionarà com a cafeteria. El projecte millorarà també la visibilitat de la Plaça Major des de l'Avinguda Masnou amb l'eliminació de tots els parterres, la barrera vegetal i els desnivells laterals.

Els grups de l'oposició no van votar a favor d'aquestes obres perquè no les consideren prioritàries. La reforma es pagarà amb una part del romanent de tresoreria de 2 milions d'euros. La resta es destinarà a altres actuacions com les jardineres de l'avinguda Jaume I i a la reparació del passeig litoral de les Bassetes, entre altres.

 

COMPLEX IMMOBILIARI URBANÍSTIC

 

La modificació puntual D-12 del PGOU té llum verda. Es tracta de l'execució d'actuació de dotació i complex immobiliari urbanístic en parcel·la localitzada al carrer Teulada número 2, de 5.900 metres quadrats, propietat de la mercantil Altamira Santander S.A. La parcel·la està qualificada com a urbana d'equipament dotacional i la seua expropiació es va valorar en més de 7 milions d'euros.

La modificació del PGOU permetrà una actuació en règim de complex immobiliari integrat pels usos de domini públic i el privat per a descartar l'expropiació. El complex està compost per cinc finques. La primera, de 2.200m,² d'ús hoteler; la segona, constituïda pel subsòl amb 2950 m², serà un aparcament privat en dues plantes d'ús públic i privat. La tercera finca de 1500 m² està destinada a espai lliure d'ús i domini públic. La quarta, amb 2.200 m² , és per a equipament dotacional i la cinquena, de 2.950 m² de subsòl, per a aparcament d'ús públic i dotacional

En el debat d’aquest punt, el regidor de Territori, Juan Manuel del Pino, va anunciar que el jaciment dels Banys de la Reina ha perdut la seua qualificació de BIC per caducitat del procediment. Del Pino va assenyalar que “en aquests moments, els Banys de la Reina deixen de ser BIC per un error de procediment de Conselleria i a les seues mans està modificar aquesta situació”. L'alcaldessa, Ana Sala, va afirmar que “a l'ajuntament hem tingut notícia sobre això aquesta mateixa setmana i esperem solucionar-ho reiniciant l'expedient en breu”.

<<< Tornar a la portada