Calp vol reciclar més vidre per a optar a una Bandera Verda

Calp quiere reciclar más vidrio para optar a una Bandera Verde
  02/07/2021

Ciutadania, empresaris, comerciants i visitants tenen deures per a aquest estiu. L'Ajuntament de Calp, amb la col·laboració d’Ecovidrio, ha posat en marxa una campanya de reciclatge d'envasos de vidre que es desenvoluparà durant els mesos de juliol i agost. L'objectiu és augmentar un 2% el percentatge de reciclatge per a optar a una dels dues Banderes Verdes reservades per a la Comunitat Valenciana. Un distintiu que, en data de hui, està en mans de Dénia i Benidorm.

            El 52% del total del reciclatge de vidre correspon al sector de l'hostaleria i per això s'ha demanat la seua implicació en aquesta campanya al 100%. De fet, més de 200 bars i restaurants han confirmat la seua participació. En cadascun d'ells, Ecovidrio instal·larà uns poals per a facilitar el depòsit d'envasos de vidre. Un altre dels factors que puntua per a l'obtenció de la Bandera Verda és la difusió de la campanya, que es farà pels mitjans de comunicació i a través de les xarxes socials, segons ha avançat Domingo Sánchez, regidor de Gestió de Residus.

            En el 2020 es van reciclar més d'un milió de quilos de vidre, la qual cosa dóna una mitjana de 43 quilograms per habitant. A Calp hi ha 242 contenidor -1 per cada 96 habitants- per a facilitar aquesta tasca. Si no s'aconsegueix la Bandera Verda, adverteix Sánchez, està l'opció d'obtindre l'Iglú Verd, que premia el compromís i la millora en el reciclatge de vidre.

El regidor de Turisme, Paco Avargues, adverteix que “volem que Calp siga un poble verd i treballarem per a això amb la implicació i la col·laboració de tots”.

Subscriu-te!