Cent trenta set dones desafien la pluja per a commemorar el Dia de la Dona dalt de la bicicleta a Ondara

• Ciento treinta y siete mujeres desafían la lluvia para conmemorar el Día de la Dona encima  de la bicicleta en Ondara
  08/03/2021

La Volta Ciclista Fèmines-Trofeu Ajuntament d'Ondara ha congregat a cent trenta set dones ciclistes per a commemorar el 8M desafiant a la pluja per a completar els 69 quilòmetres de que constava una prova que figurava com a etapa de la XXXV Volta la Marina 2021.

La cursa, que suposava la primera prova de ciclisme femení de l'any a la Comunitat Valenciana, ha estat guanyada per la corredora d'Ontinyent, Sofía Rodríguez (Sopela Women's Team), al entrar en solitari en la meta emplaçada en l’avinguda del Doctor Fléming després d'1 hora i 53 minuts de pedaleig davall la pluja.

En el protocol·lari acte de tall de cinta, així com en el lliurament de trofeus, van estar presents les regidores d'Esports i Igualtat de l'Ajuntament d'Ondara, Mar Chesa i Raquel Mengual, així com Mónica Torres, vicepresidenta del Club Ciclista Segària i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos. Les adverses condicions climatològiques van motiva la substitució de lloc previst pel lliurament de trofeus per a fer-se finalment a cobert en el  Prado, en compte de la plaça de bous.

La prova ha registrat la participació de les categories

cadet, júnior, elit, sub23 i màster 30, 40 i 50, les quals han completat dues voltes a un circuit inicial per Sagra, Orba, Benidoleig i Ondara, on en cada pas va estar situada una meta volant.

Sofía Rodríguez va puntuar en primera posició en ambdós ocasions, assegurant-se aquesta classificació secundària. En el segon pas, a més, va aconseguir fer-ho escapada junt amb la júnior catalana Lucía García (Costa Brava – Mediterranean Food). Per darrere, un reduït grup perseguidor rodava ja a pràcticament un minut de cap de carrera. Rodríguez i García van afrontar amb relatiu avantatge la volta al circuit final que els va portar en direcció al Verger, Ràfol i Beniarbeig. Va ser en les rampes de l'Alt dels Sorells, una pujada de 2'8 km amb un pendent mitjana del 5'6 %, quan la sub23 del Sopela va aconseguir anar-se en solitari. Ja en meta, Rodríguez va certificar el triomf amb 1'32" sobre Lucía García. El podi ho va completar Paula Soler (Sopela Women's Team), que va donar temps al grup perseguidor creuant la meta a 2'37" de la vencedora.

Les guanyadores per categories han estat Laia Bosch (Costa Brava – Mediterranean Food) en cadets, Lucía García (Costa Brava – Mediterranean Food) en juniors, Sofía Rodríguez (Sopela Women's Team) en sub23, Teresa Ripoll (Team Farto-BTC) en élites, Saida Perea (PC Beniopa) en màster 30, Verónica Palazuelos (WS Master Entrenamientociclismo.com) en màster 40 i Raquel Montañés (WS Master Entrenamientociclismo.com) en màster 50. A més, Rodríguez es va emportar les classificacions de la muntanya i les metes volants, mentre que Sopela Women's Team va guanyar per equips.

L’organització de la Volta a la Marina ha agraït en boca d’Antonio Molina com a portaveu la implicació de l'Ajuntament d'Ondara, així com de la Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil i el Club Ciclista Segària "a fer possible la primera prova del calendari ciclista femení de 2021 a la Comunitat Valenciana".

Des de l'Ajuntament d'Ondara, Mar Chesa i Raquel Mengual han agraït la implicació de l'organització i l'alta participació de dones ciclistes de totes les edats malgrat la pluja, i s'ha recalcat que aquest esdeveniment ha sigut treballat des de la perspectiva d'Igualtat, donant importància a la Dona en el panorama ciclista comarcal. En la prova s'han seguit totes les mesures que marca Salut Pública i el protocol i mesures de seguretat per a prevenir contagis per covid-19.