Compromís denuncia el deute del Govern Valencià que posa en perill el servei de les cases d’acollida per a dones maltractades

Compromís denuncia que la deuda del Govern Valencià pone en peligro el servicio de las casas de acogida para mujeres maltratadas
  21/02/2024

Des de fa sis mesos no reben cap assignació econòmica

Les vint cases d’acollida de dones maltractades que s’estenen al llarg del territori de la Comunitat Valenciana no perceben un euro del Govern Valencià des de fa quasi sis mesos, quan es va exhaurir el conveni entre ambdues parts. Així ho ha fet públic Compromís en una roda de premsa que s’ha celebrat a Pedreguer i en la qual han participat la diputada autonòmica i portaveu d’Igualtat, Verònica Ruiz, el diputat Gerard Fullana, i l’alcalde, Sergi Ferrús. Precisament el centre de Pedreguer és un dels afectats, i d’on s’ha engegat la primera denúncia dels fets. 

Ruiz ha assenyalat que és una “vergonya”, un “escàndol” i una “falta de respecte” esta situació que s’està produint sobre un servei tan “essencial” i que afecta a un sector molt vulnerable, com són les dones maltractades, als treballadors, i també a altres entitats socials que estan al darrera, i que són, en la majoria dels casos, els que estan fent front a les despeses que s’estan acumulant durant estos mesos. Només a Pedreguer, el deute és de vora 235.000 euros. Per tant, el càlcul del que s’ha deixat de pagar per part del govern autonòmic podria aplegar al milió d’euros. 

Fullana s’ha referit a aquest i altres impagaments que el govern PP-Vox està deixant d’assumir, i ha advertit que “farem el seguiment i vigilarem” aquestos casos. Tampoc ha descartat que Compromís emprenga mesures jurídiques. 

Per la seua part, Ferrús ha insistit en què els impagaments afecten a un “servei bàsic” que es presta a unes persones “vulnerables” i que al menys en dos casos concrets el perill de que no es puga mantindre el servei és ben real.

<<< Tornar a la portada