Creama i SolCar comparteixen unes jornades d'intercanvi de desenvolupament local a Pego, Calp i Pedreguer

  • Creama y SolCar comparten unas jornadas de intercambio de desarrollo local en Pego, Calp y Pedreguer
  • Creama y SolCar comparten unas jornadas de intercambio de desarrollo local en Pego, Calp y Pedreguer
  20/09/2021

El Consorci de Reactivació Econòmica de la Marina Alta (CREAMA) i l’agència comuna de desenvolupament de Solsona i Cardona protagonitzen unes jornades d’intercanvi per a aprofundir en estratègies d’impulsió del sector comercial, la cooperació i la formació professional a Pego, Calp i Pedreguer.

        Les jornades, que han comptat amb més d’una trentena de tècnics i empresaris de diferents sectors, han estat inaugurades per l’alcalde de Pego, Enrique Moll, com a vicepresident del CREAMA, i per la seua homòloga Judit Gisbert.

        Moll ha expressat la satisfacció de l’equip de govern de Pego per a ser l’amfitrió de la iniciativa emmarcada amb al capitalitat del Consorci de Reactivació Econòmica de la Marina Alta que desenvolupa el municipi enguany, segons ha dit “pel que suposa l’aposta per a un model territorial de futur per un projecte que va ser pioner en 1994 en la comarca com a fórmula d’aconseguir en conjunt el que no podíem fer-ho de forma aïllada”. No obstant, ha fet un repàs a les dificultats que ha comportats consolidar el projecte “ com a capaç de reconfigurar-se per a adaptar-se a les necessitats de la comarca per a cooperar treballar amb els actors soci-econòmics i consensuar estratègies d’actuació per a potenciar els nostres avantatges del territori i orientar l’acció i la millora contínua, de la que aquestes jornades son una mostra de construcció de xarxa”. Amb això ha fet pública la seua confiança per a que tant la Marina Alta com Solsona i Cardona puguen concretar objectius comuns de desenvolupament sostenible.

        Per la seua banda, l’alcaldessa de Solsona ha incidit en l’exemple que ha suposat el Creama per a l’ADL SolCar a l’hora d’encarar la gestió del desenvolupament territorial amb l’esforç dels tècnics.

        L’agenda de les jornades ha abordat el comerç com a ànima dels pobles i el  paper de les administracions per reforçar el comerç a càrrec de la gerent del Creama Rosario Donderis i la directora de l’agència SolCar, Gloria Domínguez, a més dei la presentació de la campanya de comerç a Pego El futur el compres ara per de la tècnica de desenvolupament, Alicia Carbonell.

        La comitiva, després d’una visita pel casc històric pegolí, es desplaçarà a Calp per a dinar i abordar una ponència sobre la formació professional al servei del desenvolupament del territori amb intervencions de representants del Club Nàutic, Varadero Port i la confraria de pescadors.  

        La activitat, després de la pernoctació dels participants a Dénia, recalarà demà a Pedreguer per a fer una visita guiada a l’empresa Rolser i a la cadena de supermercats MasyMas. En aquesta última tenen previst conèixer les sinèrgies creades entre aquesta entitat i els productors agrícoles de la Marina Alta arran de la Xarxa Agrícola.

<<< Tornar a la portada