Detingut a Calp un individu que es feia passar per policia

Detenido en Calp un individuo que se hacía pasar por policía
  01/02/2022
S'enfronta a un delicte d'usurpació de funcions públiques i tres delictes d'estafa, encara que la investigació avança per si hagueren més afectats 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a un home de nacionalitat russa i de 45 anys d'edat que es feia passar per policia en la localitat de Calp. Se li han imputat tres delictes d'estafa i un d'usurpació de funcions públiques. El detingut, que mancava d'antecedents per fets similars, va ser posat en llibertat després de la seua declaració davant el Jutjat d'Instrucció de Dénia. 
    La investigació va arrancar a l'octubre de l'any passat després de diverses denúncies. A partir d'ací els agents del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Calp van iniciar les gestions per a comprovar la il·licitud dels fets denunciats i procedir a la seua detenció fa uns dies.
    El perfil de les seues víctimes era el de persones de nacionalitat estrangera que tenien pendent algun tràmit burocràtic de la seua documentació a Espanya. Per a facilitar aquesta labor es feia valdre del seu coneixement d'idiomes de diversos països de l'est d'Europa. Una vegada seleccionada la víctima es guanyava la seua confiança fent-li creure, mitjançant l'exhibició d'una placa emblema i un carnet, la seua suposada condició de policia.
    El suposat autor oferia els seus serveis per a gestionar-los i agilitar-los els tràmits per a l'obtenció de documents oficials a Espanya, com ara permisos de conduir, de residència i fins i tot favors a nivell judicial. Per a reforçar aquesta confiança, no dubtava a fer gala en presència de les víctimes dels seus suposats contactes en diferents administracions públiques.
    L'estafa es consumava quan sol·licitava per endavant una certa quantitat de diners a la víctima pels seus suposats serveis. Per aquests fets el detingut hauria obtingut de manera il·lícita més de quatre mil euros. Els agents continuen amb la investigació per si el detingut poguera haver comés altres estafes similars encara sense denunciar. 
    La Guàrdia Civil recorda als ciutadans, i especialment als nacionals de països no comunitaris, que realitzen els tràmits burocràtics a través dels llits legals establits i en les oficines de les diferents administracions públiques de l'Estat habilitades a aquest efecte, i reusen per tant de fer-lo a través de particulars no acreditats per a evitar aquestes estafes o fraus.

<<< Tornar a la portada