Detinguts els membres d'una banda que van estafar a una dona en la compra d'un immoble a Moraira 

  • Detenidos los miembros de una banda que estafaron a una mujer en la compra de un inmueble en Moraira 
  • Detenidos los miembros de una banda que estafaron a una mujer en la compra de un inmueble en Moraira 
  29/12/2023

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda dedicada a estafar per internet a persones que intentaven comprar habitatges. L'operació es va iniciar el mes de març passat, després de la denúncia d'una dona que va revelar un perjudici econòmic de 237.622 euros mentre gestionava l'adquisició d'un immoble en Moraira. 

El grup, que operava des de Barcelona, utilitzava el mètode Man in the Middle. En el cas de la dona, els integrants de la banda van interceptar els correus electrònics que havia intercanviat amb la gestora que mitjançava en la compra de l'immoble. Posteriorment, van manipular el correu que contenia el número de compte bancària on havia de realitzar el pagament, induint a error a la víctima i dirigir el pagament als comptes de la banda.

El líder del grup és un ciutadà espanyol que té antecedents per estafes i altres fets delictius. Posesía diverses empreses que facilitaven la comissió de l'estafa i el blanqueig de capitals, destacant en servicis, venda d'equips electrònics i administració de béns seents i inversions. 

Entre el 27 de novembre i l'1 de desembre, es van realitzar dos registres a Barcelona, un en l'oficina del líder i un altre en el seu domicili. Estes accions van portar a la detenció de 13 homes i 3 dones d'edats compreses entre 32 i 40 anys, de nacionalitats, espanyola, dominicana i marroquina, inclòs el líder. 

En els registres s'han intervingut 2.600 euros, 1.040 dirhams marroquins, 240 lliures esterlines, 60 dòlars americans, rellotges i joies de luxe, joies, 3 lingots d'or amb un pes total de 65 grams, dispositius de telefonia mòbil i documentació relacionada amb les empreses de la banda. A més, s'han bloquejat judicialment 66 comptes bancaris, aconseguint recuperar de moment 110.000 euros. 

Als detinguts, segons el seu grau de participació se'ls han imputat els delictes de pertinença a grup criminal, estafa, blanqueig de capitals i falsificació documental, sent llocs a la disposició del Jutjat de Guàrdia i Instrucció de Barcelona, que va decretar la posada en llibertat de tots ells amb la imposició de mesures cautelars. El Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Dénia és autoritat encarregada de la causa judicial. 

En l'operació també ha participat el lloc de la Guàrdia Civil en Moraira.

La Guàrdia Civil subratlla la importància de verificar els números de compte i, en cas de dubte, cridar abans per a confirmar l'autenticitat del remitent del correu electrònic, amb l'objectiu de previndre este tipus d'estafes.

<<< Tornar a la portada