Dia Internacional de la Llengua Materna a Dénia: estimem en i el valencià

Dia Internacional de la Llengua Materna a Dénia: estimem en i el valencià
  21/02/2024


Estudiem, parlem, treballem, juguem, escrivim, vivim, estimem en valencià. El Departament, de Normalització Lingüística ha llençat una campanya de promoció de l’ús del valencià amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer. A través de les xarxes socials, al llarg de la setmana s’ha difós este missatge amb la col·laboració de persones representatives de diferents col·lectius i àmbits socials, com ara la cultura, l’esport, la festa, l’educació, el medi ambient, la premsa, la música o l’associacionisme. Tots han donat el seu suport al valencià lluint una samarreta, que es repartia des de l’Oficina de Promoció del Valencià, on es pot llegir el lema de la campanya. El primer dia, dilluns, la samarreta es va esgotar. La campanya però continua en xarxes mentre s’espera que arribe un segon lot de samarretes. 

Visibilitzar la llengua és una bona manera de celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna. I fer-ho a través d’influencers locals una idea gens descabellada. Fer-la servir amb normalitat, adonar-nos que es pot utilitzar en tots els àmbits, entendre que el seu ús no és una qüestió generacional i comprendre que, en bona part, som el que som i estem on estem per ella és donar un pas endavant per enfortir-la i estimar-la. 

L’objectiu de la campanya ha sigut posar de relleu i fer arribar a molta gent l’estima per la llengua, la promoció del seu ús en la vida pública i el compromís de seguir apostant per ella, segons ha manifestat el regidor de Normalització, Rafa Carrió. 

Les samarretes han sigut realitzades per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a promocionar l’ús del valencià. Davant l’èxit assolit per la campanya, l’Oficina de Promoció ha fet un llistes amb les persones interessades que s’han quedat, a les qual s’avisarà quan arribe la segona remesa. 

Des del departament s’anima a totes les persones que ja la tenen a etiquetar a Normalització Lingüística en Facebook.

<<< Tornar a la portada