Dénia imparable, barri a barri- La transformació de París-Camp Roig

Dénia imparable, barrio a barrio-La transformación de París-Camp Roig-/PSPV PSOE Dénia
  15/04/2023

El programa dels Socialistes de Dénia per a les eleccions del 28 de maig es proposa continuar avançant en la transformació de la ciutat barri a barri, continuant amb les línies de treball dels últims huit anys en el govern municipal.

Per al barri de París-Camp Roig, un dels grans nuclis de població de Dénia i també, en pocs mesos, el cor de la ciutat universitària que tindrà una seu principal en Torrecremada, el PSPV-PSOE Dénia proposa diferents accions orientades a millorar urbanísticament el barri i alguns dels seus espais més emblemàtics i també a revitalitzar la vida comercial d'aquesta zona.

Entre les propostes concretes, la reurbanització del carrer Sagunt (amb fons europeus) i adjacents. I en breu estarà en marxa ja el nou espai municipal d'aquest mateix carrer, que albergarà activitats de les Regidories d'Esports i Joventut i on es podran realitzar activitats lúdiques per als més xicotets. 

D'altra banda, d'ací a uns mesos estaran finalitzades les obres de rehabilitació de la Casa de Torrecremada que serà la seu universitària de Dénia i seu de la Ciutat del Pensament que impulsa el Dénia Festival dels Humanitats. Per a connectar aquesta seu amb la trama urbana, la candidatura de Vicent Grimalt aposta per la millora de l'esplanada de Torrecremada per a, mitjançant un concurs d'idees, convertir-la en un espai similar al recinte firal de Gandia, on els usos actuals estiguen garantits, però es milloraria notablement la seua imatge i accessibilitat.

També s'inclou en el programa la renovació de la plaça Jaume I, un punt de trobada i convivència en el qual s'actuarà per a millorar la seguretat, l'enjardinament, les zones de jocs infantils i així consolidar-lo com a espai de trobada intergeneracional.

Vicent Grimalt ha esmentat que la transformació de Dénia se centrarà en els pròxims anys en aquesta zona amb la construcció d'una estació intermodal, tal com contempla el nou Pla General, entre la via del TRAM i l'Hospital de la Pedrera, que acabe amb la transitorietat de l'actual, i la construcció de l'Aulari de Ciències Gastronòmiques de la UA i la nova UNED en la mateixa zona.

Per al candidat socialista i alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la dotació d'espais públics és prioritària, com a marca la construcció del nou jardí del Bosc de Diana 2, al costat de l'actual pavelló de l'avinguda Joan Fuster, amb el finançament europeu de més d'un milió d'euros.

"Ho hem fet abans i ho tornarem a fer"

 

Vicent Grimalt ha destacat que "els socialistes ens tornem a presentar amb un programa real, creïble i realitzable, com ja hem fet abans en aquesta zona".

"Som els que aconseguim traure els autobusos de la plaça Arxiduc Carles i recuperar aquesta plaça per a les persones i especialment per als més xicotets; els que sempre hem apostat per un dels pocs camps de futbol dins del nucli urbà que queden, com és el Rodat la gespa del qual es va renovar; i també som conscients que és la zona de Dénia amb més col·legis i instal·lacions educatives, per aqueix motiu obrim l'agència de lectura Rafael Chirbes i la nova biblioteca infantil en la planta baixa de la Casa de Cultura. I a més, som els que apostem per la vida al carrer dels més xicotets i hem remodelat els dos parcs infantils de la plaça Jaume I".

També en aquesta zona, la de major densitat poblacional, s'ha intensificat la neteja i hem aconseguit instal·lar els demandats nous contenidors soterrats a Sagunt.

 

<<< Tornar a la portada