Dénia es torna a convertir en ciutat de cinema amb el rodatge del curt Els Amants 

Dénia se vuelve a convertir en ciudad de cine con el rodaje del corto Els Amants 
  23/10/2021

 

El conegut poema Els Amants, de Vicent Andrés Estellés, dona títol a l'últim curtmetratge del director Joan Vives, que aquesta setmana s'ha acabat de rodar al final dels Gires. En l'equip de la pel·lícula figuren el dianense Agustín Mezquida, com a productor, i la seua filla Andrea Mezquida Torrent, com a directora de fotografia.

Es tracta d'una tragicomèdia, amb tints de fantasia, que narra la història de dos amants. Un es perd en la mar, però en lloc de morir es converteix en un monstre. La seua dona acudeix tots els dies a la Cova Tallà a buscar-ho, ja que està convençuda que continua viu. 

En el curt intervenen actors coneguts com a Inma Sancho, Ferran Gadea i Josep Manel Casany, així com nombrosos extres de Dénia. També participen els grups La Romàntica del Saladar, de Xàbia, i Urbàlia Rurana, que actuen i posen la banda sonora al film.

Han sigut sis dies de rodatge “molt complicats”, segons explica Agustín Mezquida, perquè l'equip ha hagut de romandre la major part del temps dins de l'aigua. Les escenes s'han rodat en la Cova Tallà, on succeeixen moltes coses i es converteix en un dels protagonistes, i en la cala dels Arenetes. Una de les escenes es va filmar a La Vila Joiosa.

En el curtmetratge es fa un homenatge a Ovidi Montllor, que en el seu moment va incloure el poema d'Estellés en un dels seus discos més celebrats. 

Mezquida s'ha mostrat satisfet pel suport que han tingut per part dels ajuntaments de Dénia i de la Vila, així com del Real Club Nàutic de Dénia (que portava amb vaixell tots els dies als membres de l'equip fins a la Cova Tallà) i de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Dénia. Gràcies a l'AEHTMA, s'ha aconseguit la col·laboració d'establiments com dels hotels Los Angeles, Els Gires i Port Dénia, Casa Benjamí i Ca Nano, que els han facilitat el servei d'àpats i els sopars. A més, l'empresa Peretó els ha facilitat material d'il·luminació. 

El productor del curt explica que s'ha triat Dénia per al rodatge perquè “coneixem molt bé la zona, hem recorregut tot el litoral i no hi ha cap altre lloc que ens oferisca la bellesa, la força de la naturalesa i el misteri com aquest racó dels Gires”. 

Subscriu-te!