Educació invertirà 6 milions d’euros per a millores als centres educatius de Gata

Educación invertirá 6 millones de euros para mejoras en los centros educativos de Gata
  24/05/2022

El director d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha avançat una inversió de més de 6 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació per a rehabilitar el CEIP Santíssim Crist i ampliar l’IES Matemàtic Vicent Caselles de Gata. Garcia ha fet l’anunci durant una visita que ha fet aquest dimarts al nou gimnàs del Santíssim Crist, per assistir a la recepció oficial de l’obra. La construcció del gimnàs s’incloïa dins del pla Edificant de la Conselleria d'Educació per a la millora d'infraestructures educatives que, junt amb les reparacions estructurals del pavellons B i C, ha suposat una inversió de 764.970 euros en el centre.
    “Estem parlant d’una inversió en Gata d’uns 7 milions d’euros a través del pla Edificant que permetrà, no sols millorar i modernitzar els centres educatius del municipi, sinó també generar 175 llocs de treball en el sector de la construcció”, ha destacat Víctor Garcia.
    Per la seua banda, l’alcalde, Josep Signes, ha mostrat la seua satisfacció per veure ja està en funcionament una infraestructura tan demanada per la comunitat educativa així com per la tasca que s’ha iniciat per a tramitar els dos nous projectes.

SIS AULES MÉS A L’INSTITUT 

    Respecte al projecte d'ampliació de l'IES, la Conselleria ha acceptat incloure la incorporació de 4 aules de batxillerat i 2 de Secundària; la modificació de la instal·lació de la calefacció; ubicació de les instal·lacions per a impartir FP bàsica de Perruqueria i Estètica; i nous espais adients per incorporar el cicle mitjà i una aula d'usos múltiples. Així mateix s'estudia la possibilitat d'incorporar noves branques de Formació Professional al centre. Tot el projecte té un pressupost de 3.325.711 euros.

REHABILITACIÓ DE L’ESCOLA

    Pel que fa al CEIP, Educació i Ajuntament, una vegada acabades les obres del gimnàs del CEIP Santíssim Crist, han començat a tramitar una segona delegació de competències per la rehabilitació dels tres aularis d’aquesta escola. L’actuació, que suposarà una inversió superior als tres milions d’euros, inclourà la substitució de la coberta, renovació de finestres, adequació de l’accessibilitat, millora de la xarxa elèctrica, de l’eficiència energètica i de la calefacció. Igualment es renovaran els patis i el tancament perimetral i es crearan zones d’ombra i connexions entre els edificis.El projectes complet té un pressupost de 2.965.655 euros. 

<<< Tornar a la portada