El 2022 no serà tampoc l'any de la fi dels barracons en l'IES Maria Ibars

El 2022 no será tampoco el año del fin de los barracones en el IES Maria Ibars
  04/07/2022

Les obres de l'IES Maria Ibars sofreixen un nou retard. L'empresa adjudicatària de l'ampliació i reforma del centre ha renunciat al no poder fer front a l'increment de preus del material, que no fa viable l'execució del projecte amb el pressupost fixat. La regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, ha explicat que el cas no s'ajusta als barems fixats per a aplicar la revisió de preus i que s'està buscant la fórmula per a donar sortida a la situació. Possiblement, la solució és licitar les obres de nou, la qual cosa es tradueix en un altre curs més de prefabricades per al centre, que porta 24 anys convivint amb elles.

A principis de la tardor passada tot feia preveure, i així ho va anunciar la regidora, que els treballs s'iniciarien abans que acabés 2021 i estarien acabats a la fi d'enguany. Van ser adjudicades el mes de novembre a l'empresa Llop Projectes Integrals, SL per un import de 2.133.356,60 euros. El termini d'execució era de 12 mesos, per la qual cosa possiblement l'alumnat podria fer ús de les instal·lacions noves i reformades a partir del segon trimestre del curs 2022-2023. Els treballs incloïen la construcció de vuit aules en dues plantes de l'extrem nord i altres dos en l'extrem sud d'un dels pavellons, on a més es crearien dos blocs higiènics. En un altre dels pavellons, s'ampliaria el taller utilitzat per la família de Transport i Manteniment de Vehicles. La instal·lació de noves calderes, l'adequació de la fusteria exterior i interior i la reparació de les pistes esportives eren unes altres de les actuacions previstes.

Maria Josep Ripoll confia que es trobi una solució com més aviat millor, si bé possiblement caldrà tornar a tramitar la licitació de les obres perquè el projecte es pugui escometre. Per davant, un nou curs amb barracons (4 ara amb les solucions imaginatives de la direcció però que han arribat a ser fins a 12) i la incertesa de què ocorrerà després de les eleccions de maig, ja que els treballs es realitzen amb càrrec al Pla Edificant de la Generalitat i un canvi de govern podria fer malbé aquest últim.

<<< Tornar a la portada