L’alcalde de Dénia qualifica de “demagògia política” les crítiques a la festa del 9 d’Octubre

El alcalde de Dénia califica de “demagogia política” las críticas a la fiesta del 9 de Octubre
  15/10/2020

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha qualificat de “demagògia política” les crítiques rebudes sobre la festivitat del 9 d’Octubre. Algunes forces polítiques, com Compromís, han qüestionat les despeses derivades de la programació cultural i festiva en temps de crisis sanitària i també econòmica. Són unes despeses, per cert, que el regidor de Festes i Normalització Lingüística, Óscar Mengual, ha xifrat en 75.000 euros. La part més grossa, amb més de 60.000 euros, correspon al caixet dels grups musicals i a l’espectacle pirotècnic.

            Les crítiques dels grups de l’oposició van en el sentit que calia destinar estos diners a combatre les conseqüències sanitàries i econòmiques derivades de la COVID-19. L’alcalde considera que “no es pot entendre que es faça política amb la salut i la Sanitat”. Grimalt subratlla que “ninguna persona vulnerable s’ha quedat sense ajuda, no s’ha quedat fora ningú, i per això no entenc que s’utilitze este argument per persones que sempre han estat valedores de la cultura”. L’alcalde ha repassat totes les inversions fetes per combatre els efectes del coronavirus. Des del pla d’ocupació (300.000 euros), el d’impuls al comerç (15.000) i una modificació de crèdit de 160.000 euros de Festes a Benestar Social fins a ajudes per als plans d’actuació immediata (495.000), la caixa fixa (9.000) o els vals per a comprar aliments bàsics (60.000 euros), entre d’altres. “A hores d’ara, el departament de Benestar Social està ben cobert i, si haguera fet falta gastar més diners, ho haguérem fet, sens dubte”, diu l’alcalde.

            Grimalt fa una crida a totes les forces polítiques perquè “tenim clares les nostres prioritats i cal treballar tots junts per a traure Dénia i la seua ciutadania de la situació que vivim”.

Subscriu-te!