L´Ajuntament dels Poblets reconverteix la inoperativa piscina coberta en un espai biosaludable d´oci

El Ayuntamiento de Els Poblets reconvierte la inoperativa piscina cubierta en un espacio biosaludable de ocio
  24/02/2023

L'antiga piscina coberta dels Poblets ha estat reconvertida per l'actual equip de govern en un espai biosaludable d'oci, per a ús social i esportiu.

El projecte, el cost del qual de 156.000 euros ha estat assumit per les arques municipals mitjançant els romanents de tresoreria d'exercicis anteriors, ha cobert el got de la piscina per habilitar-hi una superfície diàfana apta per acollir a cobert activitats socials, culturals, de salut , i fins i tot esportives. De fet, la infraestructura de vestidors amb què compta l?assemblea a un pavelló esportiu.

 

“OPTIMITZACIÓ DE RECURSOS”

 

"Era un tema de tractar d'aprofitar una infraestructura en desús des del tancament el 2016, a causa del dèficit galopant que va presentar un any rere l'altre en els cinc que es va mantenir oberta al públic, des de la seva inauguració per l'equip de govern del PP" ha manifestat l’alcaldessa, Carolina Vives. En això, ha rememorat que el tancament va arribar per l'insostenible i atractiu que resultava per a l'Ajuntament haver d'assumir prop de 130.000 euros de cost anual de manteniment, quan amb prou feines arribava a una recaptació de 8.000 anuals de la quinzena d'abonats i els usuaris circumstancials.

Per a Vives, “en aquesta optimització de recursos prevalem la reutilització d'un edifici que, a l'interior, compta amb una superfície aprofitable de 19 x 39 metres, que el fa molt versàtil”. Aquesta mateixa versatilitat, segons apunta, ha fet que els responsables municipals hagin advocat des del primer moment per dotar-lo de la preceptiva llicència com a sala polivalent, la qual s'ha concretat abans de procedir a la seva obertura formal, a fi d'evitar problemes circumstancials derivats del seu ús de cara al futur. Ús que, en endavant l'Ajuntament tractarà de prolongar en el temps amb el cobriment ocasional de l'esportiva per preservar el paviment sintètic de PVC i cautxú amb què s'ha revestit la superfície no es vegi malmès en casos de celebracions multitudinàries com el recent Mig Any de Moros i Cristians o la propera celebració del de Mig Any de Quintades.

 

REFLEXIÓ A LA DIPUTACIÓ SOBRE LA IDONEÏTAT

 

L'alcaldessa ha aprofitat per cridar a la reflexió dels responsables de la Diputació Provincial sobre la idoneïtat de donar suport al que qualifica com a “projectes faraònics el manteniment dels quals resulta al final inassumible per als municipis de les característiques dels Poblets”. De fet, remarca que el cost de la piscina coberta va assolir el milió d'euros, que van ser finançats al 95% per la Diputació Provincial el 2011, la qual cosa, al seu parer, “va suposar una greu irresponsabilitat tant per part de la seva aleshores responsables com per l'alcaldia del municipi aleshores en mans del PP, a l'hora d'impulsar el projecte sense el pertinent estudi de viabilitat operativa”.

<<< Tornar a la portada