El carnestoltes infantil descorre el teló al Festival d’Arts Escèniques de Pego d’aquesta nit

  • El carnestoltes infantil descorre el teló al Festival d’Arts Escèniques de Pego d’aquesta nit
  • El carnestoltes infantil descorre el teló al Festival d’Arts Escèniques de Pego d’aquesta nit
  10/02/2024

La desfilada infantil de disfresses li ha calfat els motors al  Carnestoltes pegolí que tindrà el seu acte central aquesta vesprada-nit amb el IV Festival d’Arts Escèniques.

        Un allau d’escolars han desfilat pels carrers sota la pancarta identificativa de cadascun dels col·legis des de la plaça Maria Cambrils fins a la del Mercat, on l’Ajuntament ha disposat un espectacle i diferents atraccions.

        La IVI Edició del Festival d’Arts Escèniques serà inaugurada a les 19 hores a la plaça de l’Ajuntament per a anar donant el relleu successiu a cadascun dels set escenaris que des dels carrers Ecce Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí fins arribar al Pla de la Font tractaran de recrear per al visitant les escenes més típiques dels contes infantils que ens han arribat a cavall de la literatura.

Des de l’Ajuntament han confirmat que en aquests punts estratègics durant tres hores es desenvoluparan espectacles musicals de manera ininterrompuda que compten amb la participació de vora tres-cents figurants, entre els que gran part són veïns del municipi pertanyents a acadèmies de ball o a diferents associacions culturals pegolines. Tots ells dirigits pel coreògraf pegolí Marc Pons.

Així mateix han avançat que l’espectacle té previst com a colofó un show final al Pla de la Font a les 22 hores que cedirà el relleu a la part més tradicional del carnaval que es desplaçarà fins a la plaça del Mercat i la de l’antic Regne de València com escenaris d’una vetlada amenitzada respectivament per l’Orquestra La Flama i el Dj Santi Bertomeu; i per una Macrodiscomòbil.

 

LA PINYATA EL 17 DE FEBRER

 

        L’epíleg al Carnestoltes de Pego 2024 arribarà el dissabte 17 amb el soterrament de la sardina i la festa de “La Pinyata” amb la que, a la mitja nit, els pegolins acomiaden multitudinàriament a Don Carnal amb una desfilada d’al·legòrics taüts acompanyats per música pels carrers del casc històric que desemboca als peus del passeig Cervantes per a cremar-los a una foguera, abans de que acomiade la  vetlada l’espectacular correfoc de Dimonis Rafolins a partir de les 2 hores.  

 

<<< Tornar a la portada