El color i la màgia de la vida marina feta art

  • El color i la màgia de la vida marina feta art
  • El color i la màgia de la vida marina feta art
  • El color i la màgia de la vida marina feta art
  • El color i la màgia de la vida marina feta art
  • El color i la màgia de la vida marina feta art
  • El color i la màgia de la vida marina feta art
  30/04/2022

 

Criatures Marines és la nova exposició de les llotges de la cultura de la Fundació Baleària

 

Com un homenatge a la vida marina ha estat concebuda l’exposició que la Fundació Baleària porta a les seues llotges de la cultura. Vint artistes plàstics donen cos a una mostra que aterra a la Sala Taller Turia de Els Magazinos, convertint-la en un aquari artístic ple de vida i misteri. Es podrà visitar fins el 25 de maig, abans que siga traslladada a la Torre del Rellotge d’Ondara, on farà nova parada.

La nova col·lectiva de la Fundació Balèria es titula Criatures marines i reuneix tres artistes valencians (Ramon Pérez Carrió, Ximo Canet i Ana Politakis) i altres de les Illes Balears, així com també un d’Almeria i una artista gallega. Està organitzada amb la col·laboració de l’associació Art amb B i comissariada per Antoni Torres, qui assegura que “amb aquesta exposició, el visitant podrà tenir l’oportunitat de capbussar-se en les magnífiques aigües mediterrànies o atlàntiques, veure les imatges que tant han fascinat als que es posen la careta de busseig i miren els fons de la mar, deixen volar la imaginació llegint autors del més variat origen, o simplement somnien el que els agradaria o no trobar als fons de la mar”.

            A través de diverses manifestacions artístiques, i segons la visió de cadascun dels autors, la mostra ofereix representacions ben variades de la vida marina, creant així - com diu el catàleg- una col·lecció “eclèctica i harmònica”. Algun s’han inspirat en éssers mítics o fantàstics que formen ja part de l’imaginari col·lectiu. Altres s’han detingut en l’univers de vida, formes i colors de les espècies animals i vegetals que habiten mars i oceans, fent del fons marí una font de recursos i riquesa.

            Tot això, sense perdre de vista els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de la UNESCO i enllaçant amb el número14, dedicat a la vida submarina i que té com a missió conservar i utilitzar sosteniblement els oceans, les mars i els recursos marins. “Cada obra -diu la Fundació Baleària- aconsegueix transmetre en l'espectador el respecte i el sentit de preservació cap a aquest bell món marí que necessita de la nostra atenció i cura”.

Com diu Antoni Torres, “perdre’s dins de Criatures Marines és contemplar un ample grup d’artistes de les Illes Balears o mediterranis, amb una convidada de la Costa da Morte, és veure com artistes de diferents generacions, de diversa procedència, han donat vida als paisatges marins que ens descobreixen i ens mostren en tot el seu esplendor”. I eixos artistes són Ximo Canet, Ramon Pérez Carrió, Ana Politakis, Ángel Zabala, Mar Ample, Puri Lema del Rio, Diana Bustamante, Marga Juan, Antoni Ferragut, Pere Joan, Joan Pascual, Francesc Ramis, Joan Riera Ferrari, Pep Roig, Menéndez Rojas, Doralice Souza, Ana Uceda, Zulema Bagur, Florit Nin, Menéndez Rojas i Enric Servera.

<<< Tornar a la portada