El compositor Javier Pinto incorpora sons de la Marina Alta a la seua obra per a la marca Bancalet 

  • El compositor Javier Pinto incorpora sonidos de la Marina Alta a su obra para la marca Bancalet 
  • El compositor Javier Pinto incorpora sonidos de la Marina Alta a su obra para la marca Bancalet 
  24/04/2024

 

A què sona La Marina Alta? A campanars de poble, a passos d'agricultors en la terra, a barques arribant al port, a canyes bressolades pel vent, a silencis de cellers, a artesania en les places… Tots estos sons i molts més formen part de l'obra “Sentir La Marina”, la música creada pel compositor dianense que acompanya a l'espot de presentació de Bancalet, la marca del sector agroalimentari de la comarca. 

Javier Pinto ha volgut reflectir la comarca “d'una forma visual, clara, mostrant el nostre territori. Però també d'una manera diferent, a través de la música, que també és un dels nostres productes que ens identifiquen, incorporant eixos sons, ritmes i fins i tot silencis tan nostres a una melodia que acompanyara els paisatges de la Marina Alta”. 

Al llarg de l'obra van apareixent sons de passos d'agricultor (Jesús Pobre), ambient de bar (Ràfol d’Almunia), rierol (Alcalalí). àmfora de vi (Jesús Pobre), barril de vi (Parcent), bolilleras (Gata de Gorgos), caixes de peix (Dénia), campanes (Jesús Pobre), font d'aigua (Vall de Laguar), mercat (Dénia), vaixell (Dénia), ones de mar (Dénia), canyes i ocells (Alcalalí), passos en una sendera (Vall de Laguar), riu (Xaló), tractor (Llíber) i copes de vi (Jesús Pobre).

A més, s'ha llançat el vídeo que mostra com Pinte ha anat atrapant eixos sons tan característics i incloent-los en una música molt especial.

La marca Bancalet, llançada des de l'Ajuntament de Dénia, ja compta més de 50 membres, entre productors, comerciants, hostalers, artesans, empreses turístiques i entitats relacionades amb la gastronomia i preservació de la cultura de la Marina Alta.

 

 

<<< Tornar a la portada