Canfali Marina Alta

El conseller Arcadi España anuncia que la Línia 9 del TRAM estarà operativa “a mitjan o finals de 2021”

El conseller Arcadi España anuncia que la Línea 9 del TRAM estará operativa “a mediados o finales de 2021”
  07/02/2020

 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat este matí l’Ajuntament de Dénia, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Vicent Grimalt, i la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll. Sobre la taula, les principals qüestions relacionades amb l’urbanisme, el territori i el transport que afecten a la ciutat de Dénia: el tren de la costa, el pla general, la Línia 9 del TRAM d’Alacant i el port.

Respecte d’este últim, el conseller España ha anunciat que la setmana pròxima es fixarà una reunió d’alts càrrecs de la Generalitat Valenciana amb representants de l’Ajuntament de Dénia per tal d’avançar en el pla d’ordenació port-ciutat, “sempre basant-nos en el diàleg amb els concessionaris i l’ajuntament”.

D’altra banda, el conseller ha indicat que al mes de març començaran les obres del tram Gata-Dénia la Línia 9 del TRAM, últim que queda per a finalitzar la connexió ferroviària amb Alacant. Amb un pressupost aproximat de 14 milions d’euros, està previst que els treballs finalitzen “a mitjan o finals del 2021”, segons el termini d’execució previst.

Una altra infraestructura ferroviària demandada històricament per Dénia i la Marina Alta és la connexió Gandia-Oliva-Dénia, al respecte de la qual Arcadi España ha assegurat que la Generalitat “està al costat dels ajuntaments de la comarca, tornarem a presentar al·legacions en este nou període d’informació púbica del projecte i reclamarem al Govern d’Espanya l’atenció prioritària i especial a este tren de rodalies” perquè es prolongue des de Gandia fins a Dénia.

Cercar notícies
Agenda