El curtmetratge del denier Luis E. Pérez rep la Biznaga de Plata en el Festival de Málaga

  • El cortometraje del dianense Luis E. Pérez recibe la Biznaga de Plata en el Festival de Málaga
  • El cortometraje del dianense Luis E. Pérez recibe la Biznaga de Plata en el Festival de Málaga
  • El cortometraje del dianense Luis E. Pérez recibe la Biznaga de Plata en el Festival de Málaga
  11/03/2024

“Troleig” dirigit pel denier Luis E. Pérez, ha sigut guardonat amb la Biznaga de Plata Premi del Público en la 27a edició del Festival de Màlaga, dins de la Secció Oficial de Curtmetratges de Ficció. El realitzador ha manifestat que "rebre este premi ha sigut tota una sorpresa. El curt acaba de començar a viatjar per festivals. Màlaga és la primera selecció i el primer festival que l'exhibix". Segons comenta, "per a qualsevol persona que conta històries la gran incògnita és sempre la resposta del públic i són ells els que han decidit. Este premi és molt especial i molt important per a nosaltres. Estem molt agraïts al Festival de Màlaga per brindar-nos esta oportunitat”.

Este curtmetratge de 12 minuts de duració ha sigut rodat íntegrament en la població alacantina de Dénia i produït per Paloma Mora d'Admirable Films i TV ON Produccions.  Compta amb el suport de l'Institut valencià de Cultura (IVC), l'ICAA i la participació d'Àpunt Mèdia.

Escrit pel mateix Luis E. Pérez i per Pilar Paredes, Troleig” combina gèneres com el terror, el drama i el suspens i compte la història de Marina, una mare que es desloma cada dia en jornades laborals infinites i que sap que ha perdut el control de l'educació del seu fill. Iker és un aspirant a streamer que viu atrapat a la seua habitació i amb serioses mancances d'atenció. Una nit, Iker decidix trolear a la seua mare, però el que no sap el jove és que les reaccions a un troleo poden ser impredictibles.

Luis E. Pérez ha explicat que  "Troleig centra el seu enfocament en la crueltat de la infància; en la desesperació dels pares per no saber com enfrontar-se a les noves conductes dels seus fills; en la incapacitat de controlar els instints més salvatges i primitius; en el contracorrent de la moral establida; i en els espectadors com a testimonis i impulsors de comportaments inhumans.”

 “Troleig” està protagonitzat per l'actriu valenciana Cristina García (“Autoindefinits”, “Maniàtics”, “Senyores de l'Hampa”, “L'Olivera”, “M’esperaràs”) i per la jove promesa Rubén Tonda, que ha participat en dos dels anteriors curtmetratges del director, “Feres” i “Primers Dies”. En el repartiment compta amb l'actriu Amparo Bàguena, Raquel Martínez i Javier López.

Luís E. Pérez té una sòlida carrera com a periodista d'investigació i cineasta. Els seus curts han aconseguit el reconeixement de crítics i festivals. El seu primer treball “Ara torne” (2012) va ser destacat per la revista especialitzada Cahiers du Cinema, actualment Caiman, com un dels 10 millors curts de l'any.

“Troleig” compta amb la col·laboració dels Departaments de Governació, Dénia Film Office i Departament de Turisme de l'Ajuntament de Dénia, així com del supermercat Super G, Bar El Convent i TRAM Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

<<< Tornar a la portada