El denier Juan Céspedes serà el pregoner de les falles

El denier Juan Céspedes serà el pregoner de les falles
  16/01/2023

El pregó de les falles de Dénia d’enguany serà pronunciat per Juan Céspedes Garrido durant un acte que se celebrarà el dissabte 25 de febrer a la plaça de la Constitució. Céspedes és professor de llengua i literatura i pertany a la falla Diana, de la qual va ser president a l'exercici 2018-2019, i directiu amb diferents càrrecs.

També és faller de la falla Arxiduc Carles Músico Gomis de València, on actualment pertany a l’equip directiu, sent vicepresident del àrea de Falla, Cultura i Mitjans de comunicació.

Va ser membre de la Junta Local Fallera de Dénia durant els anys 2011 i 2014, i ha sigut distinguit amb el Bunyol d’Or de les falles de Dénia. Des de 2012 ha rebut diversos premis al concurs de presentacions de la JLF com a responsable, guionista o presentador de les mateixes. El 2017 va guanyar el premi al millor actor de repartiment als premis Saragüell de Teatre Faller de la Junta Central Fallera de València, i millor actor principal als anys 2020 i 2022.

El pregoner de 2023 va ser presentador i guionista de les Gales de Cultura de Junta Central Fallera de València els anys 2018 i 2019 i jurat de preselecció de la Fallera Major de València 2018. Va ser mantenidor de la fallera major infantil de Dénia 2020, i presentador, aquest exercici, de l’exaltació de la Fallera Major de Dénia. En l’exercici 2020 va ser jurat de presentacions grans de la Junta Central Fallera de València. 

El 2022 va rebre el premi literari Millor Apropòsit gran, i va ser finalista del Millor Apropòsit infantil. Juan Céspedes Garrido és també guionista de falles, obtenint diversos premis de crítica a la localitat de Dénia i a València. Ha participat com a escriptor i editor de diversos llibrets fallers.

<<< Tornar a la portada