El Departament de Salut de Dénia extén la Telefisioteràpia a l'Atenció Primària

  • El Departamento de Salud de Dénia extiende la Telefisioterapia a la Atención Primaria
  • El Departamento de Salud de Dénia extiende la Telefisioterapia a la Atención Primaria
  13/03/2023

Més de dos-cents pacients de la Marina Alta ja s'han beneficiat d'aquest servei  

La Telefisioterapia també arribarà a partir d'ara als centres de salut de la Marina Alta, segons ha anunciat el Departament de Salut. Aquest servei, que es va posar en marxa fa dos anys a l'Hospital, s'ha presentat als facultatius de Medicina Familiar i Comunitària del Centre Sanitari Integrat Dénia II i es farà extensiu gradualment a la resta de metges d'Atenció Primària de la comarca.

 

La Telefisioterapia està especialment indicada en pacients amb dolors articulars i musculars, que poden arribar a cronificarse, com les lumbàlgies, cervicàlgies o gonàlgies, entre altres patologies.

 

El pacient rep de manera presencial un pla de treball d'exercici personalitzat per a realitzar en línia, en el seu domicili, sota la supervisió d'un fisioterapeuta. El professional, a través de l'eina ReHub, vigila en línia i de manera periòdica l'estat físic, el grau de compliment i el progrés. La plataforma que allotja el programari disposa de més de 700 vídeos per a cada tipus de tractament.

 

De moment, més de dos centenars de pacients de la Marina Alta s'han beneficiat ja de la Telefisioterapia; una eina que permet la realització d'exercici terapèutic de manera no presencial, sota un seguiment telemàtic del fisioterapeuta.  

 

El Servei de Fisioteràpia està estudiant la possibilitat de prolongar l'alta del pacient en la plataforma, perquè l'exercici es prolongue en el temps i introduir també teràpies combinades entre l'hospital i el domicili per a pacients amb altres perfils, com a postquirúrgics de muscle o genoll.

 

Els usuaris de l'eina l'han valorada amb un grau de satisfacció superior al 85%, i un grau d'adherència similar a la fisioteràpia presencial. 

<<< Tornar a la portada