El Departament de Salut de Dénia té identificats, tractats i en seguiment a més d'un centenar de pacients amb Esclerosi Múltiple

El Departamento de Salud de Dénia tiene identificados, tratados y en seguimiento a más de un centenar de pacientes con Esclerosis Múltiple
  22/11/2022

 

El Departament de Salut de Dénia té identificats, tractats i en seguiment a més d'un centenar de pacients amb Esclerosi Múltiple, una patologia que a Espanya afecta a 50.000 persones i que suposa la segona causa de discapacitat en joves, després dels accidents de trànsit.

Per a tractar aquestes qüestions, l'equip de Neurologia de l'Hospital de Dénia ha organitzat una “Jornada d'Actualització de la Malaltia”, dirigida a pacients amb Esclerosi Múltiple i els seus familiars

La presentació de l'esdeveniment, que tindrà lloc el pròxim 15 de desembre, a les 17.30 hores en la Sala d'actes de l'Hospital de Dénia, serà a càrrec del Cap de Servei de Neurologia, Dr. Alexandre García-Escrivà. L'especialista parlarà dels nous tractaments, formes recurrents i progressives de l'Esclerosi Múltiple.

A continuació, la Neuropsicòloga, Vanessa Llorca, abordarà l'impacte psicològic de la patologia; mentre que la Infermera responsable de la consulta de malalties desmielinitzants, Joana Adelanto, explicarà com és el maneig d'aquests pacients.

Segons el Cap de Neurologia del Departament de Salut de Dénia, en els últims anys hi ha hagut un boom de nous fàrmacs, que han aconseguit modificar el curs de la malaltia i, en alguns casos, detindre la seua progressió. “És, sens dubte un gran avanç, subratlla el Dr. García-Escrivà. No obstant això, el repte ara passa per realitzar una correcta selecció d'aqueixos tractaments per a oferir-los de manera personalitzada per a cada pacient, quasi a la carta”.

Per a aplicar el tractament individualitzat, l'Hospital de Dénia disposa d'una consulta específica d'enfermerdades desmielinitzants, formada per un facultatiu especialista i una infermera especialitzada en el maneig d'aquesta mena de pacients. En ella es parametritzen els tractaments, segons factors genètics i/o els paràmetres que ofereixen proves com la Ressonància Magnètica o la punció lumbar.

 

Esclerosi Múltiple

L'Esclerosi Múltiple pot tindre una base genètica, ambiental o vírica. A més, afecta més a les dones que als homes i sol diagnosticar-se en persones joves. També existeix més casuística a mesura que ens acostem als pols del globus terraqüi, tant el del Nord com el del Sud.

L'Esclerosi Múltiple té diferents tipologies, algunes més agressives, que són les formes que es diuen progressives. Unes altres es declaren amb brots; són les recurrents.

Perfil del pacient és el d'una persona jove, dona, amb dèficit neurològic: pèrdua de visió, de sensibilitat o mobilitat en una part del cos.

<<< Tornar a la portada