El festival Barnasants recala el 16 de febrero en l’Auditori d’Ondara de la mà d’Albert Pla

El festival Barnasants recala el 16 de febrero en l’Auditori d’Ondara de la mà d’Albert Pla
  16/01/2024

La Regidoria de Cultura d’Ondara ha confirmat l’adhesió del municipi al festival Barnasants, que ha comportat que l’Auditori Municipal Valerià Gil siga l’escenari del concert inaugural al País Valencià en 2024 el divendres 16 de febrer, de la mà del cantautor Albert que presentarà el seu darrer treball “Os acordáis”.

        La seua responsable, Nerea Mallol, ha justificat la iniciativa en ares a que aquest festival “defensa la cançó d’autor, l’internacionalisme i la nostra llengua i cultura, a banda d’estar present i implicar-se en diferents causes socials que considere que s’han de visibilitzar; per tant, representa la defensa de la pluralitat social i cultural que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara vol visibilitzar”.

        En eixa dinàmica, ha incidit en que el projecte cultural Barnasants va néixer amb l’objectiu de donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de fer-la conèixer a les generacions més joves de manera en que constitueixi un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar-ne la transmissió i l’escolta. Projecte que, a dia de hui, compta amb més d’un centenar de concerts arreu dels territoris de parla comuna, produccions pròpies, concerts especials, edició de material discogràfic i literari.

Així mateix ha recordat que en els últims anys, s’ha establert com a Projecte Cultural en Xarxa, amb més de vint-i-cinc seu, entre les que enguany els troba Ondara, per a recolzar un festival internacional de cançó d'autor i projecte cultural que se celebra anualment a Barcelona des de 1996 i que s'allarga durant els tres primers mesos de l'any.

A més ha remarcat l’evolució progressiva de l’inicial cicle de deu concerts cap a  una de les trobades referents entre de la paraula musicada, amb l’activista cultural Pere Camps i Campos com a ànima màter, que ha vist reconeguda la seua trajectòria com a  portaveu de SOS Racisme per part del Col·lectiu Ovidi Montllor, format per professionals de la música del País Valencià, a banda d’altres distincions com el Premi Nacional de Música l'any 2012 medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona o  el guardó de la UPEC l'any 2015.

Les entrades per a l’actuació d’Ondara prevista per les 22.30 hores poden adquirir-se on line al preu de 15 euros en www.barnasants.com i www.agendaondara.es .

 

<<< Tornar a la portada