El Focus Pyme i Emprenedoria aborda la sostenibilitat i les noves maneres de fer negoci 

El Focus Pyme y Emprendimiento aborda la sostenibilidad y las nuevas formas de hacer negocio 
  21/09/2022
La trobada serà en el Centre Social d'Altea el 6 d'octubre

El Focus Pime i Emprenedoria Marina Baixa i Marina Alta 2022 abordarà la relació de les xicotetes i mitjanes empreses i la sostenibilitat en la seua trobada prevista per al 6 d'octubre en el Centre Social d'Altea. La jornada es desenvoluparà de les 10 a les 13 hores, i portarà per títol “Sostenibilitat i noves maneres de fer negoci”. La trobada s'ha presentat en un acte en el qual han intervingut Aurora Serrat, regidora de Cultura d'Altea, María A. Laviós, regidora de Foment de l'Ocupació d'Altea, i Joaquín Alcázar, director del CEEI Elx.

    La jornada, presencial i gratuïta, reflexionarà sobre la relació entre les pimes i la sostenibilitat, qüestió clau del present i del futur, que s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Les pimes no podran aconseguir l'èxit en el futur si no integren la sostenibilitat en les seues estratègies empresarials, per la qual cosa la importància de la temàtica és altíssima, segons destaquen des de l'organització.

    Les persones interessades prèviament. A les 9.30 hores s'obriran les portes per a rebre als assistents i l'acte arrancarà a les 10 hores.

    "És importantíssim que totes i tots entenguem que la sostenibilitat és un pilar indispensable per a aconseguir l'èxit dels nostres negocis", va assenyalar Laviós, que va incidir en la importància de celebrar un esdeveniment centrat en la sostenibilitat perquè "estem en un moment de canvi molt important marcat per l'encariment dels preus i hem de buscar alternatives que no condicionen les expectatives de creixement, a més de l'emergència climàtica".

    La jornada aposta per la presencialitat i Serrat ha destacat la importància de poder estrényer llaços entre emprenedors i empresaris. "Ens agrada la proximitat i els contactes que es puguen crear en aquesta mena d'iniciatives, per la qual cosa des de l'Ajuntament d'Altea continuarem apostant per propostes d'innovació, emprenedoria i impuls de les pimes". Tant Laviós com Serrat han agraït al CEEI Elx que Altea siga la seu que aculla aquesta jornada.

    Alcázar, per part seua, ha destacat que la sostenibilitat amaga oportunitats d'innovació i de futur per a les empreses. "Hi ha grans inversions en sostenibilitat, grans directives en marxa, grans calendaris que es compliran i aquella empresa que no els complisca no podrà competir”, va recalcar.

    En la trobada exposaran la seua experiència d'empresaris d'èxit responsables de companyies com a Sapiens Energia, Gravity Wave, Taronges Masil, Ké Water Drinks, D13C Studio i Mamanecó. A més, Federico Buyolo, director d'innovació cultural en Fundació José Ortega y Gasset - Gregorio Marañón, impartirà la conferencia "Innovació i digitalització per a afrontar els reptes de la sostenibilitat".

    La jornada està organitzada per el CEEI Elx, el Ajuntament d'Altea a través de les Regidories de Foment de l'Ocupació i de Cultura, i per un gran nombre d'entitats de la comarca. A més, aquesta iniciativa està promoguda per Generalitat Valenciana i finançada per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). D'aquesta manera, es fomenta i impulsa l'emprenedoria i la innovació a la província d'Alacant, millorant el teixit empresarial de la zona.

<<< Tornar a la portada