El Grup de Dones Cabal de Pego reconeix la trajectòria feminista i esportiva de Rosi Heredia

  • El Grup de Dones Cabal de Pego reconeix la trajectòria feminista i esportiva de Rosi Heredia
  • El Grup de Dones Cabal de Pego reconeix la trajectòria feminista i esportiva de Rosi Heredia
  05/11/2023

L’acte honorífic anual del Grup de Dones Cabal per a distingir la trajectòria feminista de persones i associacions a Pego ha recaigut enguany en la entrenadora de bàsquet, Rosa Heredia Rodríguez.

L’homenatge, inclòs en el programa configurat per a la commemoració del 25N per part de la Regidoria d’Igualtat, ha estat introduït per la responsable de l’àrea, Paula Orihuel, per a emmarcar-lo en el suport que des de l’Ajuntament es tracta de donar a totes les associacions feministes del municipi, per considerar que porten a cap un treball imprescindible per a conscienciar i visibilitzar la necessitat de reivindicar el paper de la dona dins de la societat en el dia a dia. En eixe sentit, davant del centenar llarg de persones que s’han congregat al saló d’actes de la Casa de Cultura, ha posat com a exemple a l’homenatjada “per trencar estereotips i mostrar dia a dia que les dones també complim un paper essencial en l’àrea esportiva”.

 

“UN REFERENT DE DONA VALENTA I LLUITADORA”

 

Per la seua banda, la presidenta del Grup de Dones Cabal, Carmina Dominguis ha justificat un guardó que, dins de humilitat de l’associació, s’atorga per a que surten de l’anonimat persones que amb el seu tarannà humà i integrador fan del seu dia a dia un referent de dona valenta i lluitadora pels seus objectius com a valor en els distints vessants de la societat.

Dominguis ha cedit la paraula a la neboda de la distingida, Aitana Romà, qui ha rememorat la trajectòria de Rosi en el mon del bàsquet on va encertar a reconvertir-se de jugadora intensa a entrenadora propera als membres de totes les categories que han passat pels diferents equips que ha entrenat des de que va decidir per dedicar-se al que ha estat la il·lusió de la seua vida.

Aquestes paraules han emocionat a la distingida qui ha sumat a l’agraïment al detall de l’associació, el destinat al seu marit i a la seua família per a que posar tots els mitjans per a que intentés aplegar als objectius. En aquest últim vessant, li ha dedicat el guardó a la seua germana Mari Carmen, ja desapareguda, pel constant alè rebut en els inicis. A banda, s’ha congratulat de haver pogut continuar la relació amb la pràctica totalitat de les  generacions amb les que ha compartit canxa i vestuari des de que es fera càrrec d’aquell equip benjamí del Club Bàsquet Pego en 2012.

 

AGENDA DEL 25N

 

La commemoració del Dia Internacional Contra la Violència contra les dones a Pego té previst continuar amb el taller de defensa personal que va començar aquest cap de setmana i es perllongarà els dies 11, 18 i 25; amb la presentació del llibre de Lourdes Boigues “Dibuixa’m el cos el 17 de novembre a la Casa de Cultura a les 19 hores; la vacuna contra la violència de gènere al mercat el matí del dijous 23; el taller “Salut, dona i benestar “ a la Biblioteca Carmen Alemany Bay el divendres 24; i la concentració contra la violència masclista a la plaça Maria Cambrils a les 19 hores del 25 de novembre.   

 

  

 

 

 

<<< Tornar a la portada