El Grup HLA, de rosa per a lluitar contra el càncer de mama

El Grupo HLA, de rosa para luchar contra el cáncer de mama
  16/10/2020

Grupo HLA compta amb una xarxa d'unitats especialitzades i dotades de la tecnologia més avançada per al diagnòstic i tractament 

 

El Grupo HLA, al qual pertany l'Hospital HLA San Carlos, es vist de rosa en el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama, que se celebra a tot el món dilluns que ve. Aqueix dia, els professionals dels 15 hospitals del Grup utilitzaran màscares, guants, capells i penjolls de color rosa amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta patologia, que a Espanya afectarà al llarg de la seua vida a una de cada huit dones, segons les dades de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), i en la qual és essencial el diagnòstic precoç  .

Aquesta acció simbòlica s'emmarca en el compromís que manté el Grupo HLA amb la cura de les dones, que pateixen el 99% dels casos de càncer de mama. Per a atendre-les adequadament, el grup compta amb 10 Unitats de la Dona, concebudes com un servei que disposa d'equips especialitzats i reuneix tots els mètodes diagnòstics i de tractament vinculats amb patologies que afecten les dones, entre elles el càncer de mama. Aquestes unitats es configuren com un espai multidisciplinari on, al voltant de l'equip de ginecologia, col·laboren diferents especialistes en dermatologia, endocrinologia, mitjans digitals (diagnòstic per la imatge i laboratori), psicologia i psiquiatria, reumatología, urologia, etc., per a atendre de manera integral qualsevol patologia que puga afectar de manera específica a les pacients. A més, els hospitals HLA disposen d'Unitats de Mama especialitzades en el diagnòstic i tractament del càncer de mama i de la resta de patologies associades. 

Totes aquestes unitats especialitzades del Grupo HLA estan dotades amb tecnologia d'última generació per al diagnòstic i el tractament. En aquest sentit, els hospitals HLA compten amb 11 mamògrafs 3D; una vintena de ressonàncies magnètiques (RMN), la meitat d'elles 3 tesles, que multipliquen la capacitat diagnòstica, com ocorre amb els 15 ecògrafs 5D o d'alta definició, amb millors prestacions que els més de 40 ecògrafs convencionals dels quals també disposen els professionals del Grup.

Aquesta tecnologia és essencial per a facilitar el diagnòstic precoç de diferents patologies. En el cas del càncer de mama, detectar la malaltia i començar el tractament en les fases primerenques del seu desenvolupament multiplica les possibilitats de curació. Per a impulsar aquesta forma de diagnòstic ràpid, el Grupo HLA ha desenvolupat diferents accions, com el programa Alerta, que ofereix resultats en menys de 48 hores i que s'ha posat en marxa en HLA Montpeller (Saragossa).

A més, el Grupo HLA treballa en el desenvolupament de diversos projectes per a millorar l'atenció i la qualitat de vida dels pacients amb càncer. El més rellevant és l'Escola de Pacients que impulsa l'hospital HLA Universitari Moncloa (Madrid) per a fomentar els hàbits de vida saludables, l'aprenentatge de l'autocura i l'apoderament del pacient, sempre amb la guia de metges i professionals sanitaris. També HLA Universitari Moncloa compta amb una unitat per al tractament integral en estètica oncològica (Oncolaria), un servei que s'estendrà pròximament a HLA Vistahermosa (Alacant). Un tercer exemple del compromís d'HLA amb les pacients de càncer de mama és la col·laboració que HLA Vistahermosa ha realitzat, mitjançant la donació de material, amb l'associació REMA Vida, que utilitza el rem com a part de la recuperació de dones que han patit aquesta malaltia.

Subscriu-te!