El Grup Ribera traslladarà alguns serveis extraordinaris des de Dénia als seus altres hospitals, si finalitza la concessió

El Grupo sanitario Ribera trasladará algunos servicios extraordinarios desde Dénia a sus otros hospitales cuando finalice la concesión
  24/05/2023

 Després de l'anunci de la Conselleria de Sanitat de finalitzar el contracte concessional en el Departament de Salut de Dénia –DSD-, el Grup sanitari Ribera està treballant no sols a posar a punt gran quantitat d'informació per al nou gestor, sinó també a traslladar a altres departaments de salut serveis i activitats que ofereix a Dénia, més enllà de les pròpies obligacions contractuals.

Així ho ha anunciat el Director Gerent del DSD, Dr. Javier Palau, que adverteix que “amb la marxa de Marina Salut, en aquest departament hauran de donar-se per conclosos alguns serveis, tant assistencials com no assistencials, que no es podran prorrogar més enllà de gener de 2024, segons les Normes de Reversió”.

Entre els assistencials, cal destacar la Consulta de Fibromiàlgia, única d'aquest tipus a la Comunitat Valenciana, i amb més de 2.000 pacients cròniques ateses en els últims anys, que serà traslladada a un altre dels hospitals que dirigeix Ribera.

A més, els tallers de musicoteràpia, teràpia psicoexpresiva i cant prenatal, tan valorats pels pacients dels serveis de Pediatria, Psiquiatria, Oncologia, Obstetrícia, Fibromiàlgia i la Unitat d'Hemodiàlisi, tampoc podran continuar impartint-se.

Unes altres de les accions, no previstes en el plec de condicions i molt relacionades amb la qualitat percebuda pels usuaris, que deixarà de realitzar-se és la celebració periòdica del Consell de Pacients; un fòrum de comunicació que aglutina a totes les associacions de pacients de la Marina Alta. D'igual manera, caldrà posar fi als Comités d'Experiència del Pacient i els seus focus group, orientats a la millora contínua de la prestació del servei sanitari.

De la mateixa manera, l'app Taulell Virtual, que ha posat en el mòbil dels usuaris els resultats de proves radiològiques, les pautes d'anticoagulació, el check in en línia en arribar a l'hospital, l'obtenció del justificant d'assistència al metge, la resolució de dubtes, la sol·licitud de cites, documentació clínica o renovació de receptes, també deixarà d'estar disponible.

Entre els serveis no assistencials, però amb un segell sociocultural molt important, el gener vinent finalitzaran projectes com cuidArt o Integralia.

cuidArt és el projecte art de l'Hospital de Dénia, pioner a Espanya i referent cultural a la Marina Alta, amb una prestigiosa col·lecció permanent d'art que haurà de ser retornada als seus propietaris, i una sala d'exposicions que deixarà d'albergar mostres itinerants.

A més, la Fundació Integralia ofereix ocupació des de 2009 a quasi una trentena de professionals de la comarca amb diversitat funcional en el Call Center de l'Hospital de Dénia. A pesar que el Grup sanitari Ribera està treballant per a donar continuïtat a aquest projecte en els seus altres hospitals, el contracte en el centre dianense també finalitzarà el mes vinent gener.

Per al Dr. Palau “aquests i altres serveis, que aporten un valor addicional a la prestació sanitària, són plusos de qualitat que el Grup Ribera afig a les seues obligacions contractuals i el manteniment de les quals, que també s'estableix amb empreses proveïdores, finalitzarà a Dénia al gener de 2024. No obstant això, Ribera té previst traslladar-los a altres departaments de salut, com Vinalopó o l'Hospital de Torrejón”. 

<<< Tornar a la portada