L'Hospital de Dénia, el millor d'Espanya en l'Àrea Musculo Esquelètic

El Hospital de Dénia, el mejor de España en el Área Musculo Esquelético
  19/12/2020

L'Hospital de Dénia ha rebut, per segon any, el prestigiós Premi TOP 20 en la categoria d'Àrea Musculo Esquelètic i ha quedat finalista en la categoria “Gestió Hospitalària Global” i en la “Àrea de la Dona”.  

Enguany els guardons, organitzats per la companyia de tecnologies d'informació de salut i investigació clínica, IQVIA, s'han entregat de manera virtual. 

En aquesta edició han sigut guardonats 38 hospitals, dels 151 participants. En aquesta edició per a l'Àrea Musculo Esquelètic la consultora ha centrat la seua anàlisi en els processos més prevalents com la fractura de maluc, la pròtesi de genoll, la cirurgia d'esquena i la pròtesi de maluc en pacients amb artrosis. 

Segons la Dra. Franco, Cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, “Les nostres dades són excel·lents per als quatre processos, especialment per al procés de pròtesi de maluc en el qual ens situem en posició de referència respecte a altres hospitals de característiques similars”. Per a la Dra. Franco aquest premi és un reconeixement a l'esforç diari de metges, infermers, fisioterapeutes, zeladors i  auxiliars que dia a dia treballen de manera conjunta perquè els pacients siguen intervinguts de manera eficient i segura. En aquesta línia, la Dra. Franco afig: “Agraïm un reconeixement d'aquestes característiques que avalua de manera objectiva indicadors de qualitat, funcionament i eficiència dels procediments més habituals en l'àrea de musculo esquelètic”. 

Les claus del TOP 20 en l'Àrea Musculo Esquelètic han sigut les següents: Treball multidisciplinari; baixa estada mitjana: Evita malalties complicacions derivades de les hospitalitzacions prolongades; Escola de pacients. Pacient informat i col·laborador per a la seua recuperació; Pre-anestèsia, que aconsegueix la preparació adequada del pacient per a evitar transfusions i possibles complicacions postquirúrgicas; rehabilitació precoç i geriatria primerenca. 

S'utilitzen tècniques mínimament invasives com l'endoscòpia en cirurgia de columna i cirurgia de pròtesi de genoll navegat. A més, s'aconsegueix un estalvi de sang i minimització de les transfusions i s'ofereixen programes de ràpida recuperació i control de dolor. 

El Programa Hospitals TOP 20 té com a objectiu identificar els patrons de bona pràctica, així com reconéixer la labor d'aquells centres que han obtingut millors resultats en el procés d'avaluació. Es caracteritza per una participació voluntària, anònima i gratuïta, basada exclusivament en dades objectives dels hospitals que es presenten. 

Subscriu-te!