El Hospital de Dénia ofereix tallers de musicoteràpia per a familiars i pacients ingressats en psiquiatria

El Hospital de Dénia ofrece talleres de musicoterapia para familiares y pacientes ingresados en psiquiatría
  27/12/2022

El Departament de Salut de Dénia –DSD- ha posat en marxa un taller setmanal de musicoteràpia per als familiars i pacients ingressats en la unitat d'hospitalització psiquiàtrica. Els tallers s'ofereixen els dijous a la vesprada en la zona de descans de la unitat.

Es tracta d'una iniciativa pionera que busca que el pacient compartisca i gaudi de les sessions de teràpia musical al costat dels seus familiars. L'activitat permet treballar les emocions dels assistents i integrar a la família en la cotidianeidad del pacient psiquiàtric ingressat.

Les musicoterapeutas encarregades d'impartir les sessions, Ana Alegre i Isabel Bellver, apunten al fet que la pràctica ofereix relaxació i benestar i és molt recomanable per a treballar el vincle del pacient amb els seus familiars i per a normalitzar la situació d'ingrés. “Els tallers de musicoteràpia ajuden a incrementar l'expressió dels sentiments i influeixen terapèuticament en el seu estat d'ànim”, assenyalen les musicoterapeutas.

Tallers de musicoteràpia en el DSD

La musicoteràpia és una disciplina que fins al moment s'oferia per a pacients de Fibromiàlgia, Hemodiàlisi, Hospital de dia Onco-hematològic, Psiquiatria i les unitats de Neonatologia i Dany Cerebral.

El programa de Tallers per a Pacients del DSD, emmarcat en el projecte cuidArt, té com a objectiu humanitzar els espais sanitaris i millorar l'estada dels pacients.

Foto ©Ana Palacios, 2022, Unitat d'hospitalització psiquiàtrica del DSD.

<<< Tornar a la portada