L'Hospital de Dénia posa en marxa el Servei de Neurocirurgia

El Hospital de Dénia pone en marcha el Servicio de Neurocirugía
  14/04/2021

L'Hospital de Dénia ha posat en marxa el Servei de Neurocirurgia, encarregat de resoldre patologies localitzades en el crani o en la columna vertebral. L'equip, encapçalat pel neurocirujano Anwar Saab, procedent de l'Hospital Porta de Ferro de Madrid, empra tècniques capdavanteres, com la cirurgia mínimament invasiva i l'endoscòpia de columna. A més treballa en estreta col·laboració amb serveis de Traumatologia i Otorrinolaringologia.

La Neurocirurgia resol un ampli ventall de patologies de columna entorn de les quals s'engloben problemes d'articulacions i del sistema nerviós. També aborda hèrnies discals, estenosis de canal o les espondilolistesis, que són els desplaçaments d'una vèrtebra respecte a una altra. Totes aquestes patologies provoquen afeccions greus com la ciàtica, la claudicació de la marxa o forts dolors d'esquena.

Segons el cap de Neurocirurgia de l'Hospital de Dénia, el Dr. Anwar Saab, “l'avantatge és que ara podem abordar al pacient amb tècniques mínimament invasives, amb millors resultats que la cirurgia convencional i postoperatoris més curts, fins i tot alguns, sense ingrés hospitalari”.

Una de les tècniques més capdavanteres en l'abordatge de la columna és l'endoscopica. Enfront de les grans inicisiones que es practiquen amb la cirurgia tradicional, aquesta aborda la columna a través d'uns xicotets orificis de 2 centímeros, mitjançant corredors naturals i sense danyar els teixits circumdants. Dins de les variants de l'endoscòpia de columna, la més innovadora és la que resol les hèrnies, amb incisions d'entrada de tot just 5mm. Algunes d'aquestes cirurgies es realitzen sense ingrés hospitalari. 

Quant al crani, les cirurgies més freqüents són les que tracten els tumors cerebrals o els traumatismes. L'equip, a més de col·laborar amb el servei de Traumatologia també el fa amb el d'Otorrinolaringologia en la resolució de patologies localitzades en la base del crani, a la qual s'accedeix a través dels orificis nasals. 

El nou Servei de Neurocirurgia s'ofereix les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana i evita desplaçaments a altres centres sanitaris, en els quals el temps juga un paper fonamental.

<<< Tornar a la portada