El Jutjat de Dénia cita com investigat a l'ex alcalde de Benitatxell, Josep Femenía, en el cas de les multes de trànsit

El Juzgado de Dénia cita como investigado al ex alcalde de Benitatxell, Josep Femenía, en el caso de las multas de tráfico
  28/04/2022
S'investiga un possible delicte de malversació i prevaricació per deixar sense tramitar quasi un centenar sancions imposades per la Policia Local

Nou gir en el cas de les multes de trànsit del Poble Nou de Benitatxell després de la citació de l'ex alcalde Josep Femenía (Xarxa CV) perquè declare com investigat per un possible delicte de malversació i prevaricació. El cas va arribar als tribunals en 2018 després que tres dels actuals regidors de Més Benitatxell portaren a la Fiscalia diverses proves i documentació que acreditaven que l'Ajuntament va deixar de tramitar quasi un centenar denúncies formulades per la Policia Local entre finals de 2013 i principis de 2017, període en el qual Femenía estava al capdavant de l'Alcaldia.    
    Al principi, la Fiscalia només va demanar la imputació del secretari interventor municipal, Jesús Castro, per haver incorregut presumptament en la comissió dels delictes de prevaricació i malversació, ocasionant un perjudici econòmic a les arques municipals. Ara, després de quatre anys d'investigacions, la Jutgessa ha citat també a l'ex alcalde.
    Segons destaquen des de la formació política, Més Benitatxell va aportar uns informes per a provar que, en el període entre 2013 i 2017, l'Ajuntament hauria deixat de tramitar i, per tant, de cobrar, 85 sancions. Els informes elaborats per la Prefectura de la Policia Local assenyalaven que, a partir del quart trimestre de 2013, es va modificar el procediment d'instrucció de les denúncies i es va revocar al Cap de la Policia la condició d'instructor de tal procediment. Es va suprimir a més el registre d'entrada i eixida propi de la Policia Local, amb el que les comunicacions van passar a centralitzar-se des del registre general de l'Ajuntament. 
    Des de llavors, i seguint la versió de Més Beniatxell, quedava en mans de l'Alcaldia la documentació remesa per la Policia i els diners en efectiu pagat pels conductors que abonaven la sanció en l'acte. Periòdicament, la Policia traslladava a l'Ajuntament els butlletins de denúncia per a la seua posterior remissió a l'organisme tributari SUMA, que tenia delegada la gestió i recaptació de les denúncies. Aqueixa manera d'actuar es va mantindre fins al 16 de gener de 2017, quan novament es va nomenar instructor a l'oficial-cap de la Policia Local i es va reactivar la comunicació electrònica amb SUMA. Durant aqueix període, la gestió de les multes va ser abandonada, la qual cosa va produir la seua prescripció.
    “Aquest cas és molt greu; van transcórrer quatre anys sense gestionar una sola multa o sanció, amb tot el que això suposa per a les arques públiques; va haver-hi una total deixadesa de funcions i un gran perjudici econòmic per al poble, ha declarat el portaveu del grup municipal Més Benitatxell, Víctor Bisquert. “Confiem en la justícia i desitgem que el cas d'esclarisca prompte”, conclou.

<<< Tornar a la portada