El Misteri de Reis torna de nou a Gata amb ganes renovades de repartir alegria i il·lusió per a tot el poble i la comarca

El Misteri de Reis vuelve de nuevo a Gata con ganas renovadas de repartir alegría e ilusión para todo el pueblo y la comarca
  21/12/2023

Torna una nova edició de la festa del Misteri de Reis a Gata, declarada d’interès turístic autonòmic, amb ganes renovades de repartir alegria i il·lusió per tots els carrers del poble, i ja amb plena normalitat. Un programa que tindrà la seua cita principal el divendres 5 de gener per la vesprada, i que omplirà de màgia l’ambient durant la celebració de l’espectacle. L’acte ha estat presentat en un acte en el qual han participat el regidor de Festes, Joanvi Vallés, i el director d’escenografia, Antonio Monfort.

La representació seguirà el guió habitual, introduint sempre millores escenogràfiques, i tornarà a tindre com a escenari del pati del col·legi Santíssim Crist, un canvi que va provocar la pandèmia i que es manté perquè ha donat un grans resultats, no només perquè ha guanyat en vistositat, sinó també en seguretat. Allí tindran cabuda el Palau d’Herodes i el portal de Betlem, envoltant el nombrós públic que s’espera congregar en eixa vesprada. Enguany, com a novetat, s’incorpora el personatge de la sibil·la a l’espectacle, amb un paper que es desvetllarà eixe mateix dia. 

El programa amb la desfilada que conduirà a la comitiva -amb més de 300 voluntaris, des del carrer la Pau fins al grup escolar acompanyats, per la Banda Unió Musical i l’Escola Municipal de Dansa, que aportarà més vistositat a l’espectacle.

La representació teatral va començar a Gata l’any 1968, ja com un fet que des del primer dia va despertar gran expectació -d’aquells fets es va fer ressò la televisió espanyola-. Des d’aleshores només es va interrompre l’any 2021, a causa de la pandèmia.

El regidor de Festes ha posat emfasi amb la gran transcendència que té la festa al poble. Una celebració que ha considerat com un “fet diferencial” i pel qual l’Ajuntament fa una gran aposta.

Per a Monfort, el Misteri de Reis cada vegada “va a més”. “Parlar de esta festa es parlar de la gran alegria i la gran il·lusió que abraça a menuts i grans”. La escenografia dura al voltant d’una hora, però desprès la màgia continua, amb els carrers plens de menuts i no tan menuts assomant-se per rebre els reis i les seues corts en el repartiment de regals. Una festa a la que, últimament, s’estan sumant altres veïns de la comarca, que queden atrapats per la espectacularitat i la màgia del Misteri dels Reis. 

Com a preàmbul a la festa gran, el programa comença dijous 28 de desembre amb la recollida de cartes que torna a la seua antiga ubicació a la Plaça de l’Església a partir de les 18 hores i que comptarà amb la col·laboració de la Comissió de Festes 2024 amb xocolatada i dolços. El dia de gener hi haurà el tradicional bàndol que els missatgers reials realitzen pels carrers del municipi, a poqueta nit, anunciant l’arribada dels tres reis

<<< Tornar a la portada