El ple de Dénia rebutja les retallades de l'Escola Oficial d'Idiomes

El pleno de Dénia rechaza los recortes de la Escuela Oficial de Idiomas
  26/04/2024

Alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Dénia van acudir el dijous a l'Ajuntament, on es va aprovar una moció que rebutja les retallades en el centre per al pròxim curs. El ple exigix a la Conselleria que es mantinguen els grups i places de l'EOI ja que nombrosos alumnes es quedaran sense poder estudiar idiomes. L'acord va ser secundat per PSPV, Compromís i Gent de Dénia. PP i VOX van votar en contra.

            La regidora d'Educació, Melani Ivars va manifestar que “els arguments exposats per la Generalitat per a justificar la reducció de places o optimització de recursos, són una retallada inadmissible que ataca al sistema d'educació pública i una limitació a un accés equitatiu a una educació lingüística de qualitat”. Va precisar que es pretenen suprimir 390 places (4 grups de francés, 4 grups d'anglés i 4 grups d'espanyol, la qual cosa es traduïx en 3 professors menys. Va assegurar que l'oferta de cursos d'espanyol es reduirà a la mitat, afectant les persones immigrants que necessiten el certificat de l'idioma. Melani Ivars va assenyalar que la mesura del govern PP-VOX, posa en evidència “el pes de la ideologia de la dreta i la ultradreta”.

            Des del PP, Marian Moltó va explicar que l'única cosa que pretén la Conselleria és optimitzar recursos, reorganitzar l'oferta i adaptar-la a la demanda. Va assenyalar que es donaran més facilitats als alumnes perquè es podran aprendre idiomes en línia.

            El portaveu de Compromís, Rafa Carrió, va opinar que les retallades posen en perill la continuïtat de l'Escola Oficial d'Idiomes. Félix Redondo, de VOX, va dir que “s'han reduït alguns grups perquè no hi havia suficient gent”. I el regidor de Gent de Dénia Mario Vidal va reclamar més mitjans i personal per a l'EOI.

            D'altra banda, en la mateixa sessió plenària es va aprovar instar la Conselleria de Justícia i interior al fet que reforce urgentment el cos de bombers forestals. El ple demana que es cobrisquen les places vacants i que s'amplie els contractes fins i tot en els mesos d'hivern. L'acord va ser adoptat per tots els grups, excepte el PP i VOX, que van votar en contra.

<<< Tornar a la portada