El ple de Dénia exigix a PP i VOX que no anul·le lleis com la del plurilingüisme i la lluita contra la corrupció

El pleno exige a PP y VOX que no anule leyes como la del plurilingüismo y la lucha contra la corrupción
  28/03/2024

 

El ple va aprovar ahir una moció presentada per l'equip de govern en la qual s'exigix que no deroguen diverses lleis aprovades per l'anterior govern del Botànic. Entre elles, la llei que promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, la de Memòria democràtica i la de prevenció i lluita contra el frau i la corrupció. PSPV i Compromís van votar a favor de la moció, PP i VOX ho van fer en contra i Gent de Dénia es va abstindre.

L'equip de govern considera les lleis es van aprovar en el seu moment per a “recuperar la dignitat perduda” dels valencians i que derogar-les suposarà “una regressió democràtica sense precedents en la Comunitat Valenciana”.

Des del PP, Plans Ygarza va dir que en l'únic punt de la moció en què el seu partit està d'acord és que es perseguisquen les pràctiques corruptes dels polítics. I va reclamar que “s'arribe fins al final de la investigació a les ajudes al germà de Ximo Puig, que s'investiguen les negligències en els centres d'acolliment de menors i que s'arribe fins al final en el cas de les compres de la Generalitat”. Li va replicar l'alcalde, Vicent Grimalt, qui va manifestar que “el que acaba de dir vosté li hauria de fer vergonya després dels casos i els juís pendents que té el seu partit i de tots els que estan en la presó després dels anys que han estat governant en la Generalitat”. 

Per la seu part, Félix Redondo, de VOX, va afirmar que s'ha produït “una catalanización” del valencià i va demanar que els pares tinguen la llibertat de triar la llengua que volen per a l'educació dels seus fills. 

El portaveu de Compromís, Rafa Carrió, va subratllar que el verdader objectiu de PP i VOX és prohibir el valencià , utilitzar la llengua per a enfrontar a la població i “perseguir la comunitat educativa”. 

 

 

REFORÇ DE TAXIS 

 

L'Ajuntament de Dénia demanarà autorització a la Conselleria de Transports per a reforçar el servici de taxi a l'estiu amb professionals d'altres set municipis de la Marina Alta. Es tracta d'una mesura que pretén pal·liar el dèficit de taxis que es produïx en els mesos de major afluència turística. 

Es pretén ampliar el període de reforç i que acabe el 15 de setembre, dos setmanes més que l'any passat. A més, la proposta aprovada en el ple d'ahir inclou a set localitats de la comarca, dos més que en 2023. Es tracta de l Verger, Els Poblets, Ondara, Pedreguer, Xàbia i, ara també, Gata, “per al servici entre Jesús Pobre i Dénia”, i Pego, per a cobrir la zona de Mont Pego, segons ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto. 

<<< Tornar a la portada