El PP denuncia la discriminació que pateix la Marina Alta en els pressupostos de 2023 de la Generalitat

El PP denuncia la discriminación que sufre la Marina Alta en los presupuestos de 2023 de la Generalitat
  22/11/2022
A penes un 2,8% de les inversions arriben a la comarca. A Xàbia demanen el desdoblament de la carretera d'accés i la millora dels sanejaments

El Partit Popular ha criticat el capítol VI de les inversions que el govern de la Generalitat Valenciana contempla en el seu pressupost de 2023, i que discrimina la comarca de la Marina alta, tal com ha denunciat el diputat Nando Pastor en una trobada que ha tingut a Xàbia amb la candidata a l'Alcaldia, Rosa Cardona. El diputat ha avançat que a la comarca arribaran a penes 10 milions d'euros, una xifra que suposa a penes el 2,8% del conjunt de la província. “Només aplicant el criteri poblacional, a la Marina Alta li hauria de correspondre almenys el 10% del global destinat a Alacant”, ha matisat. A més, el conjunt de les 18 actuacions previstes a la comarca en les inversions constitueixen en la seua majoria (fins a 12) projectes i obres planejades o impulsades en exercicis anteriors -com el Centre de Salut de Pedreguer o el centre educatiu de Xaló-. 
    “El 76% dels municipis de la Marina Alta queden fora dels comptes de Ximo Puig”, ha subratllat Pastor. Només arribaran inversions a Calp, Dénia, Els Poblets, Xàbia, Pedreguer, Pego, El Verger i Xaló. En cap cas s'adverteix una partida per a millorar les infraestructures de comunicació a la comarca. 
    Segons ha avançat el diputat, el grup parlamentari popular en Les Corts esmenarà el pressupost de 2023, encara que no confia massa que prospere la iniciativa, a la vista dels precedents anteriors.

MÉS INVERSIONS PER A XÀBIA

    La candidata popular Rosa Cardona va avançar que el partit ha elaborat la seua pròpia esmena al pressupost perquè s'incloguen inversions que consideren necessàries per al municipi.
    La primera d'elles es refereix al desdoblament de la carretera d'accés al municipi, que en temporada turística es col·lapsa davant la gran afluència de visitants. A més, és necessària segons Cardona una forta inversió per a millorar el sanejament en tot el municipi, millorant la xarxa de clavegueram i també la de pluvials, a més de solucionar els abocaments de l'emissari de la platja de l'Arenal. Un nou centre de salut en l'Arenal, la rehabilitació de l'edifici Surcos, i una solució a la reforma del col·legi Graüll, són unes altres de les demandes que els populars inclouran en l'esmena.

<<< Tornar a la portada