El PP d’Ondara vota en contra del recolzament a la reversió de la gestió de la Sanitat Pública a la Marina Alta en el ple ordinari

El PP d’Ondara vota en contra del recolzament a la reversió de la gestió de la Sanitat Pública a la Marina Alta en el ple ordinari
  24/02/2023

La corporació municipal d’Ondara ha aprovat la moció d’urgència presentada per al recolzament a la gestió e la Sanitat a la Marina Alta presentada al ple ordinari de febrer amb el vot a favor de PSPV y Compromís, el vot en contra del Partit Popular y l’abstenció de Ciudadanos.

        La moció, segons ha incidit l’alcalde, José Ramiro, es presentava perquè “a les portes d'unes eleccions autonòmiques decisives per a la reversió, volem que els veïns i veïnes de la Marina Alta sàpiguen el posicionament de cada partit polític respecte a la reversió de la sanitat en la comarca, per a votar en conseqüència aquest proper mes de maig”. Amb això ha anunciat que la moció serà presentada en tots els plens municipals de la comarca per tal de que totes les forces polítiques voten sobre aquest procés de reversió, i veure així si estan per ella, o pel contrari, maniobraran per paralitzar-la, en cas que després de les eleccions de maig arriben a la Generalitat.

 

 ABSTENCIÓ DE CIUDADANOS

 

        El portaveu popular, Àlex Hernández, ha considerat que “el que es pretén fer no és una reversió -això és quan hi ha un contracte en vigor-, sinó que s'extingeix el contracte quan s’acaba la concessió, i que siga de gestió directa, però això no és una reversió”. A eixe respecte ha indicat que “el PP vol fer una auditoria en cas de que entre al govern, i mirar com es funciona millor; no ens posicionarem directament en favor de gestió pública o concertada perquè primer volem saber el resultat de l’auditoria”.

Per la seua banda, el regidor de Ciutadans, Joan Costa, ha especificat que, a nivell provincial des de la formació que representa saben que “a la Marina Alta la gestió té moltes queixes”, però tenen el dubte “perquè en altres províncies la gestió mixta funciona bé”. En eixa dinàmica ha apuntat que no seria mala idea fer l’auditoria. No obstant, ha optat per l’abstenció pel fet de, segons ha remarcat, no saber si Ciutadans estarà a les Corts Valencianes a la pròxima legislatura, es va abstenir en la votació.

 

POSICIONAR-SE DE CARA A LES ELECCIONS

 

Vistes les postures, Ramiro ha convidat al Partit Popular a que “pose per escrit per a que la ciutadania de la Marina Alta sàpiga que obri la porta a no finalitzar el contracte; a gastar cinc anys més en la gestió privada, i nosaltres, els partits del Botànic, també posarem per escrit que es complirà la reversió en 2024”. Al seu entendre “és important saber abans de les eleccions la voluntat de recuperar la gestió directa per a garantir una sanitat veritablement universal, pública i gratuïta, gestionada amb criteris d'honestedat, equitat, eficàcia i professionalitat”.

El text aprovat inclou el requeriment a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que garantisca el compliment de les normes de reversió comunicades a la concessionària Marina Salut i així s’evite una merma de servei sanitari en la comarca el darrer any de contracte. En eixe sentit demana també a Marina Salut que complisca dites normes de reversió per a la millor transició en la finalització del seu contracte, a més que garantisca el servei que els veïns i veïnes de la comarca es mereixen en el temps que li queda”. Tot això a banda de sol·licitar a tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes que manifesten per escrit el seu compromís, abans de l’1 de maig de 2023, a mantindre les normes de reversió ja comunicades per part de la Conselleria a l’empresa Marina Salut i que així el departament de salut de la Dénia siga de gestió directa a febrer de 2024.

<<< Tornar a la portada