El pregó de l’animadora cinematogràfica Mari Carmen Cambrils inicia el compte enrere del Carnestoltes de Pego 2024

  • El pregó de l’animadora cinematogràfica Mari Carmen Cambrils inicia el compte enrere del Carnestoltes de Pego 2024
  • El pregó de l’animadora cinematogràfica Mari Carmen Cambrils inicia el compte enrere del Carnestoltes de Pego 2024
  02/02/2024

L’animadora cinematogràfica, Mari Carmen Cambrils, ha assumit el pregó del carnestoltes 2024  des del balcó de l’Ajuntament davant de la concentració de centenars de curiosos. L’autora del curtmetratge “Loop” i els llargmetratge “Unicorn Wars” ha reivindicat els seus orígens pegolins a les “Cases barates”, des d’on barranc amunt i avall amb incursions a l’indret de la Penya del gat feia cabanyes i inventava unes històries amb disfresses i personatges diferents, les quals, al remat, la feren decidir-se a la creació de dibuixos animats.

        En eixa creativitat ha emmarcat el carnestoltes pegolí com a bressol dels artistes que identifiquen en singular a la paraula que aprofita com a salutació per a ressaltar el vessant de la gràcia, l’alegria i l’expressivitat que caracteritza a l’especial idiosincràsia local. Amb eixa referència ha fet a l’art com a llenguatge universal “que ens ajuda a expressar-nos i manifestar-nos, però també a conservar el patrimoni cultural d’un poble i transmetre’l de generació en generació”.

        Segons ha afirmat la membre de l’equip del film “Robot dreams” recentment nominada als premis Oscar en la categoria d’animació “el carnestoltes és art pel fet de suposar una cita amb els carrers del poble on sens permet crear, desenvolupar i lluir tota la nostra creativitat, posant-nos una disfressa dissenyada per nosaltres mateixa, de vegades inspirada en els nostres referents o personatges històrics o imaginaris”. Amb eixa disposició ha agraït de bestreta el treball de les persones que any rere any treballen per a fer possible la festa que dona Pego a conèixer, així com a les agrupacions musicals i cossos de ball que ompliran els carrers durant aquests dies per a convidar als visitants a gaudir, junt al comerç i l’hostaleria.  

        Cambrils ha arribat a les portes de l’Ajuntament a bord d’un cotxe descapotable escoltada pels figurants de l’associació, Atzaïla, i ha estat rebuda per una representació municipal amb l’alcalde Enrique Moll, i la regidora de Festes, Anna Llopis al cap.

 

AGENDA D’ACTES

 

El programa del carnestoltes pegolí compta enguany en els següent actes i horaris:

 

DISSABTE 3

        -A les 12 h.: Baixada del Riu de Bullent. Inici des del Pas de Bullent fins arribar a l’indret del Blau del Carapatar.

 

DISSABTE 10

        -A les 11 h.: Carnestoltes infantil amb eixida des de la plaça Maria Cambrils fins a la plaça del Mercat. En acabar hi hauran jocs per als més menuts.  

-A les 19 h.: Festival d’Arts Escèniques dedicat als contes infantils amb eixida des de la plaça de l’Ajuntament, per a recórrer els carrers Ecce Homo, Capità Cendra, Sant Agustí i Pla de la Font.

-A les 23 h.: Macrodiscomòbi a la plaça de l’Antic Regne de València i orquestra La Flama i dj Santi Bertomeu a la plaça del Mercat.

 

DISSABTE 17: PINYATA

-A les 24 h.: Inici del tradicional passa-carrer des de la plaça de l’Ajuntament fins al Pla de la Font.

-A les 2 h.: Correfocs a càrrec de Dimonis Rafolins, i en acabar música als carrers del poble.

       

<<< Tornar a la portada