El president i el secretari d'un club cannàbic d'Ondara, condemnats per tràfic de drogues

El presidente y el secretario de un club cannábico de Ondara, condenados por tráfico de drogas
  12/09/2021

La Secció Tercera de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a sengles penes de dos anys i mig de presó, per delictes contra la salut pública i associació il·lícita, al president i al secretari d'una associació cannábica situada a Ondara que utilitzaven aqueixa estructura associativa per a traficar amb drogues.

La sentència és el resultat de l'acord de conformitat aconseguit durant el judici per la Fiscalia i les defenses, pel qual els acusats es van declarar culpables i van acceptar les condemnes sol·licitades per aquests fets.

Segons recull la resolució judicial, els estatuts de l'associació, constituïda al novembre de 2013, establien que el seu objecte consistia en activitats d'estudi, reflexió i divulgació científica entorn de l'ús del cànnabis, al mateix temps que descartaven expressament fins il·lícits com l'afavoriment i la facilitació del consum d'estupefaents.

No obstant això, el 5 de febrer de 2016, els penats van vendre a un jove de 17 anys que no era soci del club 12,6 grams de marihuana. Després de conéixer aqueix fet, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van establir un dispositiu de vigilància entorn de la seu de l'associació i van interceptar a cinc persones eixint de la mateixa amb bosses plenes de la mateixa substància.

Durant el posterior registre del local, els agents es van confiscar de 543 grams de cànnabis sativa, així com de dues bàscules de precisió i bosses de plàstic preparades per a la distribució de la droga.

Conforme a l'acord de conformitat entre les parts, la Sala ha aplicat als condemnats els atenuants de dilacions indegudes i drogoaddicció i ha acordat la suspensió de l'execució de les penes de presó amb la condició que se sotmeten a un tractament de deshabituació de l'addicció al cànnabis que pateixen.

Subscriu-te!