El PSPV de Pego aprova en solitari l'intent de paralitzar la pujada del rebut de l’aigua

El PSPV de Pego aprova en solitari l'intent de paralitzar la pujada del rebut de l’aigua
  06/10/2023

El ple ordinari de la corporació municipal Pego ha tingut com a punt més destacable la proposta de l’equip de govern per a exigir del Consell de la Generalitat Valenciana la paralització de la pujada del rebut de l’aigua que s’ha experimentat les últimes setmanes.

        La mesura ha estat defensada per la regidora d'Urbanisme, Laura Castellà, qui va recordar que l'anterior govern de la Generalitat va ser el que va decidir, “després d'una pujada dels preus per la inflació que afectava les famílies, fixar una reducció de taxes en la qual s'incloïa la suspensió del pagament del cànon de sanejament”. En això ha apuntat que que l'actual Consell ha decidit no prorrogar aquesta decisió, “per la qual cosa ja hem vist incrementat el rebut de l'aigua”.

Des del PSPV es tractava d’evitar la pujada en qüestió mitjançant la pròrroga de la suspensió del cànon fins a finals de 2023, on, segons  ha afegit Castellà  “abans del venciment del 2023 demanem es valore la situació econòmica de la Comunitat i en el supòsit de no continuar amb la pròrroga, es condemne el pagament a les famílies més vulnerables, és a dir, aquells amb una renda inferior a 1.000 euros. I per a la resta de famílies es prorratege el pagament en 90 mesos. Creiem que és viable i beneficiós per a les famílies valencianes”.

Per la seua banda, Compromís ha tractat d’esmenar la iniciativa amb la proposta de, segons el seu portaveu Víctor Climent “garantir l'accés a l'aigua, amb uns mínims, sempre promovent l'ús responsable; i repartint la càrrega del cànon, és a dir que pague més cànon qui tinga els consums més alts”. No obstant això, els membres del grup municipal valencianista han optat per abstenir-se en la votació mentre que el PP s’ha posicionat en contra.

        Altra qüestió rellevant de la sessió ha esta la modificació de crèdit de 230.000 euros, procedents del romanent de tresoreria, per a la renovació de tres vehicles municipals i per a la renovació, també, de la cabina i servidors de l'Ajuntament. La proposta ha estat justificada per regidor d’Hisenda, Ricardo Sendra, en ares a l’antigor del parc mòbil utilitzat per treballadors municipals i que necessiten de constants reparacions, i en el, segons ell “fonamental del material informàtic que, a més,  finalitza el termini de cinc anys de garantia, per la qual cosa és convenient el seu canvi”.

        Aquest arguments no han convençut a Compromís que ha acusat a l’equip de govern de “falta de planificació per no haver inclòs la despesa en el pressupost del 2023 per a evitar una modificació de crèdit, sabent la data en els quals calia renovar els aparells tecnològics”. L’afirmació ha estat replicada per Sendra per a incidir en que la circunstància de no haver-se planificat al pressupost  es devia a que “la garantia dels aparells acaba en 2024, encara així hem preferit fer-ho abans perquè ha sorgit la possibilitat, des del departament d'Intervenció ens han indicat que no hi ha problemes per a fer-ho ara i així no es desquadrarà el pressupost de 2024”.

        El punt ha tingut llum verda per part dels huit regidors del PSPV, l’abstenció dels cinc del PP i el vot en contra dels quatre de Compromís.

 

<<< Tornar a la portada