El restaurant Cavall i l'Androna de Dénia, entre els finalistes del concurs de cuina de la gamba roja

El restaurante Cavall i l'Androna de Dénia, entre los finalistas del concurso de cocina de la gamba roja
  22/03/2022

La X edició del concurs de la Gamba Roja de Dénia, que se celebrarà el pròxim 5 d'abril, ja té finalistes. Entre ells es troba Alejandro Tur, del restaurant Cavall ' l'Androna. També participaran itor López, del restaurant Citrus del Tancat (Alcanar, Tarragona); Alberto Montes, del restaurant Atri (Càceres); José Francisco Espí, del restaurant La Sucursal (València); Ignacio Caro, del restaurant Auroch (Villena, Alacant); Marina Marín, del restaurant Magoga (Cartagena, Múrcia); Kiko Lázaro del restaurant Pinea (Ayora, València)  i David Moreno, del restaurant Ca Simoneta (Canyamel-Capdepera, Mallorca).

Un total de 64 professionals inscrits -alguns d'ells cuiners novells i altres guardonats amb Estrella Michelin o Sol Repsol-, confirmen la solvència i el prestigi d'aquest concurs obert i cosmopolita que s'ha consagrat com a clar exponent de l'alta cuina en el panorama gastronòmic nacional.

 

Un any mes, el Mercat Municipal de Dénia serà testimoni d'aquesta cita que reunirà els huit cuiners triats pel prejurat per a competir pels tres primers llocs. El dia del concurs, l'organització -per cortesia de la Confraria de Pescadors de Dénia- facilitarà la gamba roja a cadascun dels concursants finalistes per a l'elaboració de la seua recepta seleccionada. Per part seua, cada aspirant aportarà els ingredients necessaris per a preparar les onze racions que haurà de presentar al jurat i que seran valorades per la presentació, el sabor i el protagonisme de la gamba en cada plat. El concurs estableix tres premis: un primer dotat amb 2.500 euros; un segon de 1.500 euros i un tercer premi de 1.000 euros, a més d'una escultura de l'artista Toni Marí per a cadascun dels guanyadors.

Aquest certamen organitzat per l'Associació d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) en col·laboració amb l'Ajuntament de Dénia, tindrà un jurat d'excepció. Julia Pérez Lozano, periodista especialitzada en gastronomia i membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, serà l'encarregada de presidir el jurat i li acompanyaran els xefs, Quique Dacosta, Susi Díaz, María José Martinez, Nacho Solana,  Aurelio Morales i els periodistes, consultors i crítics gastronòmics, José Carlos Capel, Igor Cubillo, Borja Beneyto, Carlo Passera i Daniel Arbós.

Després de nou edicions, el concurs de la gamba roja de Dénia s'ha consolidat entre els professionals del sector gastronòmic com un interessant trampolí perquè xefs consagrats i cuiners novells demostren la seua vàlua com a exponents de la cuina més avantguardista.

<<< Tornar a la portada