El Taller d’ocupació per a dones d’Ondara commemora el 8M

El Taller d’ocupació per a dones d’Ondara commemora el 8M
  05/03/2024

La commemoració del Dia Internacional de la Dona ha motivat al Taller d’ocupació en Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials “Ondara apostem pel teu futur IX” a programar una sèrie d’activitats relacionades amb aquesta efemèride.

D'una banda, cada participant en aquest taller realitzarà una exposició sobre una dona pionera o destacada en el món sociosanitari -que ja ha investigat- amb l'objectiu de rendir tribut, entre totes, a aquelles professionals poc reconegudes, valorant la recuperació de la seua història i el seu llegat. En concret, segons el comunicat remés, seran deu dones destacades sobre les quals es realitzarà l'exposició.

A més s'impartirà a les integrants del taller una xarrada formativa sobre l'origen del 8 de març; els èxits aconseguits per les dones, i els reptes que ens queden, destacant especialment l'àmbit laboral. També realitzaran el visionat de la pel·lícula "La estación de las mujeres" de la directora hindú Leena Yadav de 2015, que ofereix una visió en altres contexts de la situació de les dones actualment; en aquest cas, una xicoteta aldea a l'Índia; i a continuació, hi haurà un debat i posada en comú sobre la situació.

L’activitat forma part de la dinàmica del referit taller d’ocupació per a dones que es desenvolupa des de gener de 2024 fins a gener de 2025 i consta de formació teòrica i pràctica que porta a les deu alumnes que l’integren a treballar com a auxiliar d’atenció sociosanitària per donar suport a la plantilla de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara, a la mateixa vegada que es formen en aquesta especialitat.

 

<<< Tornar a la portada