El tanatori de Dénia invirteix mig milió d'euros per a ser més sostenible

El Tanatorio de Dénia invierte medio millón de euros para ser más sostenible
  05/05/2022

 

Grup ASV Serveis Funeraris és una de les companyies pioneres a Espanya en la transformació dels seus crematoris amb forns més eficients i sistemes de depuració avançats 

Aquest projecte respon a una aposta de la companyia per la salut i el respecte mediambiental, punts clau del seu nou Pla Estratègic per als pròxims anys

En 1987 el Tanatori de la Siempreviva d'Alacant es convertia en el primer d'Espanya a incorporar sistemes de depuració al seu crematori, per iniciativa totalment pròpia i sense que existira cap requisit legal o requeriment per part de l'administració pública en aqueix moment. Anys després ho feien també altres tanatoris de GRUP ASV Serveis Funeraris situats a la Vila Joiosa, Elx, Almeria i Vélez-Málaga.

A tots ells s'afig ara el Tanatori Crematori Marina Alta, a Dénia, que se suma a aquesta aposta per la salut i el respecte mediambiental amb una inversió de mig milió d'euros. El projecte inclou un nou forn més eficient, que ja ha començat a funcionar, i un sistema de depuració, que arrancarà el mes vinent de juny, convertint a aquest tanatori en una instal·lació més neta i sostenible a l'avantguarda en el sector funerari. Amb aquest canvi el crematori s'adequa als nous requeriments normatius de la Comunitat Valenciana i fins i tot garanteix que els valors d'emissió estaran per davall dels que marca aquest reglament comunitari.

 Dénia es converteix així en la sisena instal·lació amb depuració de Grup ASV, que sumarà una setena en el segon semestre d'enguany. 

“Aquestes dades ens converteixen, hui dia, en una de la companyia funeràries amb major nombre d'instal·lacions més eficients i sostenibles i la que porta més temps treballant en això. I a la província d'Alacant en una de la més pionera i a l'avantguarda pel que fa a emissions a l'atmosfera dels forns crematoris, sent la prioritat reduir les emissions en benefici de la salut pública i el medi ambient” explica Miguel Brotons, Director Corporatiu de Compres i Qualitat en GRUP ASV. 

Aquestes millores en el Tanatori de Dénia, i en general en les instal·lacions d'ASV en tot el país, formen part de la Responsabilitat Social de la companyia i respon a més al nou Pla Estratègic implementat per als pròxims tres anys (2022-2025). Pla Estratègic en el qual es configuren com a punts clau aquells Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que busquen la salut i el benestar de la ciutadania així com l'acció pel clima.

En aquest sentit el Tanatori Crematori Marina Alta de Dénia disposa a més d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum el que li converteix en un dels deu punts d'energia solar amb els quals compta Grup ASV en el territori nacional. Un projecte global que íntegrament es tradueix hui dia a deixar d'emetre unes 800 tones de CO₂ a l'any i a plantar 3.100 arbres, aproximadament.

“Portem ja més de 3 anys consumint energia certificada 100% renovable pel que la nostra aposta per la sostenibilitat és real i constant en un sector com el funerari en el qual el compromís mediambiental ha de ser cada vegada major”, afig Brotons.

<<< Tornar a la portada