L'estafa de l'amor’ arriba a Gata: 80.000 euros a una dona simulant ser un home resident als Estats Units 

El ‘timo del amor’ llega a Gata: 80.000 euros a una mujer simulando ser un hombre residente en Estados Unidos 
  25/10/2023

Els presumptes autors del delicte han sigut detinguts per la Guàrdia Civil

Una veïna de Gata de Gorgos ha sigut víctima de la 'estafa de l'amor', una estafa que comença en una xarxa social i que continua a través d'una suposada relació per internet. La dona, que va perdre 80.000 euros, va denunciar els fets davant la Guàrdia Civil. Gràcies a això, s'ha pogut detindre a dues persones, que van cometre este ciberdelicte en diferents províncies espanyoles. 

Esta estafa consisteix a guanyar-se la confiança de la víctima, fingint una relació sentimental amb ella, amb la finalitat de demanar-li diners. La denunciant de Gata va relatar als agents que havia conegut a un home a través d'una popular xarxa social fa més d'un any. Després de dies d'intercanvi de missatges, van acordar mantindre una conversa més directa, la qual cosa va portar a la víctima a creure que estaven desenvolupant una relació sentimental genuïna. Però l'home afirmava residir als Estats Units, la qual cosa dificultava la seua trobada en persona.

Per a guanyar-se la confiança de la víctima, l'estafador va establir una relació pròxima, fent-la creure en un vincle amorós autèntic. Posteriorment, va sol·licitar ajuda econòmica per a recuperar un maletí suposadament ple d'or, adquirit a través d'una herència fictícia. Els diners prestats seria destinat a cobrir taxes i impostos relacionats amb l'herència, mentre que l'estafador feia creure que l'or seria per al futur de tots dos com a parella.

Després de la primera transferència, el delinqüent va continuar amb l'estafa, aconseguint successius pagaments. Els agents han determinat que la relació fictícia va durar 14 mesos, durant els quals es van intercanviar missatges diaris. La víctima va realitzar transferències per un valor total de més de 80,000 euros, fins i tot venent propietats i involucrant-se amb prestadores per a efectuar els pagaments.

Les investigacions van revelar que una vegada que la víctima realitzava les transferències, l'estafador les redistribuïa entre diversos comptes bancaris per a blanquejar els diners, eliminant qualsevol rastre del seu origen.

A més, es va descobrir que altres onze víctimes en diferents localitats d'Espanya, com Roquetas de Mar, Lepe, Valdemoro, Sant Ildefons, Premià de Mar Barbastre, Pamplona, Buñol, Almoradí i Cocentaina, havien patit l'estafa de l'amor. 

L'operació, que s'ha desenvolupeu sota la direcció de Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Dénia, va culminar recentment a València, on la Guàrdia Civil va detindre a un home i una dona de 33 i 66 anys d'edat, als quals se'ls imputen 12 delictes d'estafa per un valor total de 175.000 euros.

Davant esta mena d'estafes, també coneguda com a romanç scam, la Guàrdia Civil recomana el següent: desconfiar de les relacions en línia que avancen massa ràpid, verificar les identitats de les persones, abstindre's d'enviar diners i notificar a familiars i amics sobre estes relacions.

<<< Tornar a la portada