El TSJ rebutja el recurs del PP de Dénia contra el requisit lingüístic

El TSJ rechaza el recurso del PP de Dénia contra el requisito lingüístico
  23/06/2022

 

 

Diu que no es vulneren els principis de racionaolidad i proporcionalitat 

 

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana ha desestimat el recurs del PP contra l'acord d'implantar el requisit lingüístic per als processos de selecció de personal a l'Ajuntament de Dénia. Sosté que la mesura, que s'aplica des de gener de 2020, no vulnera els principis de racionalitat i proporcionalitat.

Segons diu la sentència, “resultaria contrari al dret a la igualtat en l'accés a la funció pública seria exigir un nivell de coneixement de l'idioma sense cap relació amb la capacitat requerida per a exercir la funció de què es tracte, en atenció a les característiques específiques dels llocs en què es concrete l'exigència de coneixement de l'idioma propi”. I aclareix que en el cas de l'acord del ple no es produeix aquesta circumstància.

El Tribunal de la Contenciós-administratiu ja va rebutjar l'any passat el recurs interposat pels regidors del PP María Mut i José Antonio Cristóbal. Tots dos van presentar un contenciós, que no ha prosperat. El TSJ els imposa el pagament de la costes. La sentència no és ferma i pot recórrer-se al Suprem. 

El regidor de Recursos Humans, Paco Roselló, ha manifestat que, tal com sosté el TSJ, la decisió de l'equip de govern és “totalment legal” i que l'objectiu és que els ciutadans siguen atesos correctament en valencià. Per part seua, el regidor de Normalització Lingüística, Óscar Mengual, ha lamentat que “el PP continue judicialitzant temes que no suposen cap problema per a la ciutadania i que estan clarament legislats”. Mengual ha criticat que els populars utilitzen la llengua dels valencians per a “dividir a la societat, quan tenen l'obligació de promoure-la i defensar-la”.

<<< Tornar a la portada