El veler Penyamar besa el Mediterrani a redòs del Montgó

  • El veler Penyamar besa el Mediterrani a redòs del Montgó
  • El veler Penyamar besa el Mediterrani a redòs del Montgó
  • El veler Penyamar besa el Mediterrani a redòs del Montgó
  11/06/2021

L’embarcació que ha construït l’alumnat del IES Maria Ibars va ser varada ahir divendres al Club Nàutic de Dénia. Ha sigut batejada amb el nom de Penyamar, la casa de l’escriptora a Les Rotes que dona nom al centre i també al seu poemari més famós. A redòs del Montgó, el veler es fa fer a la mar i va hissar el velam davant l’atempta mirada dels convidats, que seguien la varada des de terra. Feta per a navegar, com va dir el director de l’institut, Josep A. Server, serà l’encarregada de cartografiar la posidònia de la costa de Dénia amb l’alumnat de Batxillerat a bord.

Server va aprofitar la presència de la directora general d’Innovació Educativa, Margarita Castellano, i de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per reivindicar la reedició dels poemes i les novel·les de Maria Ibars. L’alcalde va recollir el guant i va mostrar el seu interès en fer realitat la petició.

Penyamar és un veler tipo Vaurien, de 4 metres d’eslora. En la seua construcció han participat l'alumnat de Tecnologia, ESO i Batx i ha col·laborat el Cicle de FPB de 2a oportunitat d'Automoció). Ha estat finançat per la Conselleria d'Educació i s’ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Salom Sabar, que hi ha aportat la vela. La seua construcció es va plantejar com una activitat per apropar l’alumnat a la mar, com va dir el professor Santi Zeiler, que ha patronejat el projecte.

Vicent Grimalt va remarcar per la seua part la importància de la iniciativa per a una ciutat que viu de cara al mar com Dénia, mentre que la directora general va felicitar l’alumnat i el professorat “per haver somniat tan alt”.

        Hi hagué paraules d’agraïment per a  tots els que han fet possible la iniciativa i, per part del director del Maria Ibars, es mostrà la voluntat de donar continuïtat a la línia de col·laboració encetada amb eixes entitats per aconseguir que l’embarcació es fes a la mar.

 Com en qualsevol varada, abans de la primera eixida, el veler va ser batejat amb cava. L'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Serveis de Restauració va servir un còctel i un canapès preparats pels estudiants de Cuina i Gastronomia i es va fer un brindis pel Penyamar.

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada