El Verger es col·loca com a pioner de la implantació del Wifi4EU amb ajudes de la Unió Europea

El Verger es col·loca com a pioner de la implantació del Wifi4EU amb ajudes de la Unió Europea
  19/12/2019

 

Està operativa amb caràcter gratuït a huit zones del casc urbà

 

Una ajuda de 15.000 euros de la Unió Europea li ha possibilitat a l’Ajuntament d’El Verger de situar-se al capdavant de la implantació del projecte Wifi4EU a la comarca amb una connexió gratuïta per a veïns i visitants de 50mb en huit zones del municipi.

La iniciativa, que desprès de dos setmanes de prova es troba ja operativa, ha estat presentada en una compareixença pública per l’alcalde, Ximo Coll, el regidor de Comunicació, Miguel Pou, la regidora d’Educació, Inma Pericàs, i el responsable de l’empresa que ha portat la instal·lació, Miguel García.

Coll s’ha congratulat de que el projecte haja començat a  fructificar el viatge efectuat a la seu de la Unió Europea en Brusel·les en el 2007 en el seua anterior període al front de l’alcaldia, el qual, segons ha recorda, “va ser molt criticat, inclús per alguns que ens van acompanyar a unes jornades maratonianes on responsables polítics i tècnics municipals ens entrevistaren fins amb cinc comissaris per a tractar de recaptat subvencions en els diferents plànos, i al final amb açò no més ja l’hem fet rentable al ser seleccionat el municipi en la primera tanda d’ajudes, encara que vindran més coses”.

        Per la seua banda, el representant de l’empresa Fox Telecom ha explicat els aspectes tècnics d’una instal·lació que ha dotat al municipi d’una xarxa operativa de internet de 50 mb sense fils, amb una qualitat i prestacions pròpies que l’equiparen a la fibra òptica. Segons ha especificat la xarx permet la connexió de forma gratuïta a zones del casc urbà com la plaça de l’Ajuntament i el parc del costat, la piscina municipal, l’esportiva –que abasta trinquet, camp de basquet i futbol-; la de la Casa de Cultura, la de l’espai municipal de la Fàbrica de Sabó; la del Boticari, la del retén de la Policia Local i la del Centre de Salut. Zones que, segons ha apuntat l’alcalde, poden ser extensibles a altres punts per la orografia.

<<< Tornar a la portada