Els impactes del PP i GD en el port: una 'nau' enfonsada i l'intent de mercantilització de l'espai públic/ MARIA JOSEP RIPOLL

  • Els impactes del PP i GD en el port: una 'nau' enfonsada i l'intent de mercantilització de l'espai públic/ MARIA JOSEP RIPOLL
  • Els impactes del PP i GD en el port: una 'nau' enfonsada i l'intent de mercantilització de l'espai públic/ MARIA JOSEP RIPOLL
  30/03/2023

Quan es tracta de mercantilitzar l'espai públic, ni el Partit Popular ni Gent de Dénia semblen tindre massa objeccions a qualsevol projecte. La història política recent de Dénia n'és testimoni dels successius intents d'aquest dos partits de vendre al millor postor terrenys públics i, amb ells, de pas, part de l'essència de la nostra ciutat. 

Ben al contrari, quan es tracta de posar a disposició de la ciutadania eixe mateix espai, amb serveis públics, infraestructures docents o verdes, no tarden ni dos segons en posar-se d'acord, com en els vells temps, per a rebutjar amb excuses peregrines les iniciatives de l'actual govern municipal.

Hui mateix hem hagut de llegir en premsa que PP i GD s'oposen a la construcció del nou Centre Integrat de Formació Professional 'Gent de Mar' en el port, concretament en la zona del Raset, en uns terrenys cedits per la mateixa Generalitat (ja que són titularitat de Ports), al·legant que l'edifici tindrà un impacte visual no desitjable en la façana marítima.

La mateixa façana marítima on el pentapartit en què s'hi van donar la mà PP i GD, entre uns altres i amb un trànsfuga, proposava construir un centre comercial; la mateixa façana marítima on el govern sorgit de la moció de censura projectava construir un auditori de 30 metres d'altura.

I exactament les mateixes sigles, GD i PP, que van arribar a encarregar el disseny d'un altre centre comercial en la cantera del castell de Dénia. Aleshores l'impacte, sobre un BIC (Bé d'Interés Cultural), no va ser una qüestió a considerar...

Una altra coincidència de totes aquestes "grans" idees de bomber és que van costar diners públics, i molts, malbaratats en redaccions de projectes i exposicions que servien per a vendre tan sols el fum d'obres faraòniques inviables.

I amb la campanya electoral semblen revifar-se eixos aires de grandesa que sempre posen a disposició de la iniciativa privada el sòl públic i que, per tant, la ciutadania pagarà de per vida: vegeu l'exemple del gran pàrquing en altura que ha presentat també aquesta setmana el Partit Popular. Siguem clars, senyores i senyors de PP: serà un aparcament privat, de pagament; construït sobre uns terrenys qualificats com a zona verda que la ciutat perdrà.

L'institut 'Gent de Mar' és un projecte, inclós en el Pla Edificant de Generalitat de modernització de les infraestructures educatives, molt necessari per a Dénia, que amplia l'oferta formativa i des d'una perspectiva totalment vinculada al territori (s'hi impartiran, entre uns altres, els cicles de la família marítim-pesquera), per a garantir feina als nostres joves i recursos humans a les activitats econòmiques que són el nostre motor.

Sincerament, pensem que l'impacte que PP i GD veuen en aquest projecte és realment el de la pèrdua d'uns altres terrenys públics que entregar al negoci privat per a fer de Dénia una enorme zona d'oci sense cap planificació de futur i sense cap respecte per la seua essència.

<<< Tornar a la portada