Els Magazinos convoca l'I Concurs Viu l’arròs mariner en homenatge als pescadors

  • Els Magazinos convoca el I Concurso Viu l’arròs mariner en homenaje a los pescadores
  • Els Magazinos convoca el I Concurso Viu l’arròs mariner en homenaje a los pescadores
  02/09/2022

 

Es repartiran més de 1.500 euros en premis

Una nova i interessant proposta ens arriba des d'Els Magazinos. Aquesta vegada es tracta un homenatge a la tradició dels pescadors de la Marina Alta que elaboraven a bord dels vaixells l'arròs mariner per al ranxo de la tripulació. Un costum que, en data de hui, encara persisteixen en algunes embarcacions de la comarca. La data ja està fixada en el calendari, el diumenge 25 de setembre, i no te la pots perdre.

Amb aquesta iniciativa, Els Magazinos, en col·laboració amb Cervesa Túria, recull el relleu de les jornades d'Arròs Mariner, de les quals ja es van celebrar quatre edicions des de 2006. En aquell moment van ser Diana i Federico Cervera els seus impulsors i en aquesta, de nou, són ells els qui lideren aquest esdeveniment que se celebrarà en el nou espai Els Embulls d'Els Magazinos: l'ampliació del mercat gastronòmic i cultural de Dénia, que està previst que s'inaugure en la primavera de 2023.

Un dels actes principals serà un concurs en la qual un jurat, format per cuiners i experts gastronòmics, triarà entre tots els participants la millor recepta d'arròs mariner. Cultura, tradició i gastronomia s'uniran en Viu l´arròs mariner, una cita en la qual també es fa l'ullet a l'art local en haver comptat amb l'artista valenciana Àfrica Pitarch per a la creació de la imatge de l'esdeveniment.

El concurs Viu l´arròs mariner va a dirigit a totes aquelles persones que entre el seu cercle pròxim tenen fama de ser grans mestres i mestres de la paella i dominen les receptes marineres. Per a participar cal enviar la recepta per a 10 persones i explicar com realitzes el fons –el caldo-, quins peixos utilitzes i l'arròs a l'e mail hola@elsmagazinos.com o per whatsapp 609.939.607. Entre els participants es farà una selecció de finalistes que el diumenge 25 de setembre elaboraran la seua recepta en la jornada Viu l´arròs mariner. El jurat d'experts puntuarà el caldo, el sabor, l'aspecte visual i el color, el punt de l'arròs, l'elecció de productes o el socarrat.

Es repartiran més de 1.500 en premis.

Viu l´arròs mariner compta amb el patrocini de Cervesa Túria la col·laboració del Paeller, Turisme Comunitat Valenciana a través de L´Exquisit Mediterrani i AEHTMA.

<<< Tornar a la portada